"НАФТОХІМІК ПРИКАРПАТТЯ" МАЄ НАМІР ВІДКРИТИ ШЛЯХ ДЛЯ ЛЕГКОЇ КАСПІЙСЬКОЇ НАФТИ НА СВІЙ ЗАВОД

Про це продакшн-студії "Інтелектуальне медіа" повідомив представник ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття".

"На нашу адресу надійшли комерційні пропозиції про поставку з метою подальшої переробки легкої каспійської нафти загальним об’ємом не менше ніж 5 млн тон на рік. Наші підприємства мають технічні можливості її прийому та переробки", - заявив представник.

У зверненні керівництво підприємств також просить рекомендувати ВАТ "Укртранснафта" укласти відповідні контракти і передбачити в них безумовну оплату послуг ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" і ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" на користь ВАТ "Укртранснафта".

За словами представника, двом нафтопереробним заводам потрібне політичне рішення про "аверс", щоб відкрити шлях для легкої каспійської нафти на свої заводи". Він уточнив, що "почергове використання нафтопроводу у різних напрямках неможливе. З іншого боку, відкриття "аверсу" для ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" та ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" буде диверсифікацією. Також, обидва НПЗ зможуть отримувати російську нафту нафтопроводом "Дружба" та каспійську нафту.

Як повідомляла IA MALAKAVA, раніше Керівництво ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвірнянський НПЗ, Івано-Франківська обл.) та ВАТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобицький НПЗ, Львівська обл.) [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5444&id_cat=4[h]звернулися з офіційним листом до прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО і міністра палива та енергетики України Юрія ПРОДАНА[/h] з проханням вжити заходів щодо скасування наказу Держспоживстандарту, що забороняє реалізацію нафтопродуктів із підвищеним вмістом сірки до завершення реконструкції на підприємствах.

_____________________________________________


[b]Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на продакш-студію "Інтелектуальне медіа", в будь-якому вигляді суворо заборонено.[/b]
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини