У ВОЛОДІННЯХ ІВАНИШИНА ТА ШКУТЯКА-МОЛОДШОГО ВІДКРИЛИ НОВУ ШКОЛУ ЗА 210 ТИС. ГРН.

На церемонії урочистого відкриття першої черги новозбудованої школи, яка розрахована на 240 учнівських місць 16 січня були присутні голова облдержадміністрації Микола Палійчук, голова обласної ради Ігор Олійник, заступник голови керівник апарату ОДА Олег Коржак, перший заступник голови Долинської РДА Петро Шкутяк, начальники управлінь ОДА та РДА, керівники підприємств, що були задіяні у будівництві навчального закладу, громада села.

В селі хоч і існувало два корпуси школи, проте через свій вік вони знаходились в аварійному стані та не відповідали сучасним вимогам навчання дітей. Будівництво нової будівлі розпочали ще у 1994 році, однак згодом воно було заморожено. І тільки в останні роки школу знову почали активно зводити.

На знак подяки, за пророблену роботу спільною грамотою ОДА та обласної ради "за вагомий внесок у будівництво школи" були нагороджені робітники, що працювали на будові та директор Вітвицької школи Ігор Сайко. Натомість грамотою Долинської районної ради „за особисте сприяння у завершенні будівництва школи” були нагороджені Микола Палійчук та Ігор Олійник. Микола Палійчук вперше відвідав Витвицю у якості голови облдержадміністрації через тиждень після свого призначення на цю посаду тоді й пообіцяв, що будівництво школи завершать до кінця 2007 року. А вже під час урочистої церемонії відкриття школи дав ще одну обіцянку – завершити будівництво другої черги (актовий зал, їдальня, додаткові класи) до 1 вересня 2008 року.

Міністр економіки України Богдан Данилишин та посол України в Республіці Азербайджан Степан Волковецький, які також навчались у Витвицькій школі надіслали викладацькому колективу школи та громаді села привітання з приводу новосілля школи.

Загальна кошторисна вартість об´єкту склала 6 мільйонів 210 тисяч гривень. 2 мільйони 400 тис. грн. в якості субвенцій було виділено з державного бюджету, ще 1 мільйон 810 тис. грн надав обласний бюджет, а ВАТ “Укрнафта”, що здійснює свою діяльність і на території Долинського району виділила 2 млн. грн. спонсорської допомоги.

У будівництві школи було задіяно 6 прикарпатських підприємств.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2008 року у Івано-Франківській області здійснюється будівництво або реконструкція 8 шкіл - в селищі Верховина, селах Сороки і Семаківці Городенківського району, Завадка - Калуського, Спас -Коломийського, Княгиничі - Рогатинського, Ямниця - Тисменицького, Олеша - Тлумацького районів, Поляниця Яремчанської міської ради, а також реконструкція та капітальний ремонт військової частини під Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат в м. Надвірній та школи-інтернату в с. Угорники Івано-Франківської міської ради.

Як повідомляла IA MALAKAVA, головою Долинської районної адміністрації є Василь Іванишин. Його призначено на цю посаду [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=2755&id_cat=3[h]5 липня 2007 року відповідно до розпорядження Президента України[/h] Віктора Ющенка № 140/2007-рп.

Раніше Василь Іванишин керував Івано-Франківським комунальним підприємством "Івано-Франківськводоекотехпром" [hh]http://malakava.com.ua/showarticle.php?id=5930&id_cat=13[h] та прославився скандалом із "чиновницькою сауною" на території цього підприємства.[/h]

Зауважимо, що першим заступником п.Іванишина, який представляє полічну силу НУНС, є син народного депутата України від НУНСу, екс-мера Івано-Франківська Зіновія Шкутяка - Петро Шкутяк.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини