ТКАЧ ПРОСИТЬ УРЯД ТИМОШЕНКО СТАТИ СПОНСОРОМ ГІРСЬКИХ АВТОДОРІГ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ

Про це йдеться у зверненні Романа Ткача до Уряду. Народний депутат акцентує увагу на тому, що Закон України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» виконується далеко не в повному обсязі. „Автодороги в гірських населених пунктах потребують постійного нагляду та ремонту з метою підтримання їх у належному стані, забезпечення безпечних і комфортних умов руху”, - зазначає у своєму зверненні Роман Ткач.

Вирішення питання приведення гірських доріг до належного стану, на думку Романа Ткача, є актуальним ще й з огляду на те, що розвиток Івано-Франківщини пов’язаний із розвитком туристичної індустрії в нашому регіоні. Тому хороші дороги – це необхідність і вимога часу.

Як повідомляла IA MALAKAVA, у 2007 році на дороги Прикарпаття було [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=4806&id_cat=4[h]виділено 120 мільйонів гривень.[/h] З них 95 млн. грн. уже освоїв Івано-Франківський облавтодор.

Раніше [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=4461&id_cat=4[h]4 млн. грн. з державного бюджету освоєно на реконструкцію та розширення 3,5 кілометрів дороги в Устеріках Верховинського району[/h] і будівництво дамби та підпірної стінки вздовж Черемошу.

У 2007 році у Івано-Франківській області [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=4256&id_cat=4[h]збудовао 13 лісових доріг, а у 2008 році обласна влада має намір збудувати ще 18.[/h]

Нагадаємо, протяжність доріг у гірських районах Івано-Франківської області складає 1249 км (з них 264 км - державного значення та 985 км – місцевого значення). Це є 30% від всієї кількості доріг загального користування. На них знаходиться 523 [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5354&id_cat=[h]мости[/h] (11 419 м.п.) та 25 842 м.п. підпірних стінок. Ліквідація наслідків повеней та зсувних ділянок на гірських дорогах, необхідність влаштування на них значної кількості бар´єрного огородження, ліквідація аварійно – небезпечних ділянок вимагають величезних матеріальних та фінансових затрат.

Зокрема, в період з 1998 по 2006 роки повені завдали дорожньому господарству області збитків на суму понад 110 млн.грн, а на їх відшкодування з Державного бюджету виділено лише 24,1 млн.грн. Особливо великих збитків завдано мостам та штучним спорудам. За попередніми підрахунками для будівництва, реконструкції та капітального ремонту 350 мостів необхідно біля 500 млн.грн.

old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини