Встановлення трансформаторної підстанції у Болехові вирішило питання аварійних фактично безгосподарних мереж

Напружена ситуація тут виникла вже давно. Справа в тому, що мешканці одноповерхових будинків на цій вулиці живилися електромережами ВАТ «Болехівський лісокомбінат», які з часом вийшли з ладу. Через пошкодження електричної кабельної лінії у помешкання надходила електроенергія напругою 138-170 вольт. Зрозуміло, що за таких умов ніяка побутова техніка не могла працювати безперебійно. Останнім часом це створило значну соціальну напругу в місті і стало предметом розгляду на рівні облдержадміністрації. Лісокомбінат, не маючи можливості полагодити мережі, повідомив споживачів про припинення енергозабезпечення зазначених будинків.

Загроза відключення напруги для цілого житлового масиву в зимовий період сама по собі є надзвичайною ситуацією. Йдучи назустріч зверненням Івано-Франківської ОДА та Болехівської міської ради, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» взяло ініціативу на себе і почало шукати шляхи вирішення проблеми абонентів. Спільно з фахівцями Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в області було проаналізовано стан мереж лісокомбінату, виявлено пошкодження та способи відновлення тут надійного електропостачання. Енергетики розробили проектно-кошторисну документацію, закупили необхідне обладнання, інші важливі питання. Результатом таких зусиль стало зведення від існуючої лінії електропередач 10 кіловольт нової трансформаторної підстанції, від якої тепер живляться мешканці мікрорайону.

Наприкінці року бригади Долинського РЕМ змонтували все необхідне обладнання, а на початку січня тут встановили трансформатор і приєднали усіх споживачів до оновлених мереж. З прийняттям цих безгосподарних мереж на свій баланс, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» планує наступні кроки їх вдосконалення. Для підвищення надійності електропостачання та безпеки для споживачів у 2008 році пройде часткова заміна вводів до будинків на ізольовані, буде проведено розукрупнення лінії, інші технічні заходи для ліквідації аварійних місць. А на наступний, 2009 рік, ці мережі будуть включені у плани капітального ремонту філії «Долинський РЕМ».

Щоб уникнути схожих непорозумінь, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» постійно аналізує проблемні питання електропостачання населених пунктів області, звертаючи особливу увагу на експлуатацію безгосподарного енергетичного обладнання.

old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини