До Яворівських ліжникарів приїжджали японці

Подружжя Копчуків вже 20 років займається ліжникарством. Дружина – праправнучка знаного різьбяра Юрій Шкрібляка. Чоловік – теж майстер, хоч і вважається це ремесло більше жіночим.

Копчуки роблять ліжники особливі, т.зв. виставкові, які вдвічі важчі за звичайні, зі складними візерунками, тільки з закарпатської вовни. Хто тільки не купував їхні вироби. Два роки тому один з ліжників купила дружина посла Японії в Україні. Так, очевидно, дізнались про них в тій далекій країні. І навесні п’ятеро японців приїхали на Косівщину. Навіть не так до них, як до меншого сина Андрійка, якому ще нема 12 років, але який, як і старший брат Василько, теж пробує робити гуцульські ліжники. Два дні фотографували процес виготовлення ліжників. Дуже припали їм до смаку і гуцульські страви.

А ще в минулому році Копчуки отримали звання народних майстрів. На презентації книги земляка Петра Корпанюка „Наш край” в Яремчі мали змогу зустрітись і розмовляти з Віктором Ющенком і його дружиною. І хоча ліжникарством в Яворові здебільшого займаються жінки, в їхній родині це і чоловіча справа, адже, як каже Василь Копчук, з цього живуть.
_____________________________________________


[b]УВАГА! ДАНА ІНФОРМАЦІЯ Є ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЮ ВЛАСНІСТЮ[/b] [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5140&id_cat=12[h][b]ПРОДАКШН-СТУДІЇ "ІНТЕЛЕКТУАЛЬНЕ МЕДІА".[/b][/h]

[b]!!!БУДЬ-ЯКЕ КОПІЮВАННЯ, ПУБЛІКАЦІЯ, ПЕРЕДРУК ЧИ НАСТУПНЕ ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ, СУВОРО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!!![/b]
_____________________________________________

Виготовлено спеціально для [hh]http://www.malakava.com.ua[h][b]IA MALAKAVA[/h]
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини