Енергетики усі свята на посту

Однак найнапруженішою була ситуація у селах Яремчанської міськради. Пік навантаження на електромережі, який припадає на Новорічні та Різдвяні свята, проходить тут з ускладненнями. Через перевантаження електромереж вдень 31 грудня виникла перерва в електропостачанні села Яблуниця, аналогічні аварії виникли в селі Поляниця і у м. Яремча. А от за дві години до Нового року трапилась пожежа на абонентській трансформаторній підстанції у Ворохті. Через надзвичайну пригоду знову постраждали мешканці села Поляниця та Яблуниця, які вимикались і під час аварії, і для виконання відновлювальних робіт. «Електромережі не в змозі витримати перевантаження, яке виникає тут наприкінці грудня, - пояснює технічний директор ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник. – Не витримують комутаційні апарати, через що виникають аварійні вимкнення. Єдине, що ми можемо зробити вже сьогодні - забезпечити оперативну роботу аварійних бригад. Енергетики роблять усе, щоб зменшити незручності наших краян та гостей Прикарпаття.»

Слід зазначити, що саме цей регіон енергетики визначили як найбільший осередок дефіциту потужностей в Івано-Франківській області. Проведений аналіз спрогнозував значний сезонний ріст навантаження на мережі, оскільки у святкові дні відчутно збільшується кількість туристів, які відвідують карпатський край. Розпочата навесні 2007 року комплексна програма ліквідації енергодефіциту у селах Поляниця та Яблуниця, у реалізації якої об’єднались енергетики, забудівники, місцева громада та влада, ще не дала своїх результатів. Працюючи на перспективу, Івано-Франківська облдержадміністрація взяла на себе пошук коштів для співфінансування у 2008 році витрат на реконструкцію мереж в с. Паляниця та збільшення потужностей. Надалі якісне енергозабезпечення туристичного регіону залежить від дотримання взятих зобов’язань усіма зацікавленими сторонами.

Тим часом енергетики залишаються на посту, щоб не зіпсувати найясніші свята перебоями в електропостачанні. З 30 грудня по 2 січня та з 5 до 7 січня 2008 року у ВАТ «Прикарпаттяобленерго» введено режим підвищеної відповідальності працівників. На дні Різдва по всій області організовано необхідну кількість ремонтних бригад для ліквідації виробничих аварій та негайного усунення їх наслідків, складено графіки чергувань керівного персоналу ВАТ та філій, ремонтні та оперативно - виїзні бригади забезпечено транспортом, засобами зв’язку та аварійним запасом матеріалів, необхідних для ліквідації аварій.

old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини