Безпрограшний тендер. Або як у Галичі тендера виграють

Головне управління будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації оголосили тендер на закупівлю робіт з реконструкції розвідних водопровідних мереж в селі Задністрянське Галицького району та на закупівлю робіт з заміни водопроводу по вул. Д. Галицького в м. Галичі. Гроші чималі: перший тендер на суму 192 тисячі гривень, другий - на 175 тисяч гривень.
До участі у тендері головне управління будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства ОДА, як і належить, запросило три особи. Ними стали приватний підприємець Самсонова Валерія, приватний підприємець Самсонов Анатолій та ТзОВ «Аквес». І тут починається найцікавіше. Перші два учасника тендера є чоловіком та дружиною. Мало того, на момент проведення тендерів, Валерія Самсонова обіймала посаду директора ТзОВ «Аквес», а одним із засновників акціонерного товариства і найбільшим акціонером є їхня донька – Олександра Самсонова. Ось так і вийшло, що за протоколом учасників троє, а фактично – один, відкинувши будь-яку конкуренцію. Цей факт був встановлений ревізорами Котрольно-ревізійного управління під час планової перевірки.
Головне управління будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства, не врахувавши родинні зв’язки учасників тендерної процедури, заявки прийняло. Цим вони порушили Закон України “Про закупівлю.......”, в якому сказано, що тендерні пропозиції, подані “пов’язаними особами”, мають бути відхилені.
У зв’язку з проведенням розслідування вищевказаного факту ім’я і прізвища осіб та назва фірми змінені.




old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини