Офіційні результати змагань «Буковель, Кубок Націй 2007»

Це перші змагання такого високого рівня за часів незалежності, які проходили в нашій країні. Проведення цих змагань в «Буковелі» свідчать про два важливих моменти: гірськолижний спорт активно розвивається в Україні, технологічні можливості курорту «Буковель» уже дозволяють приймати міжнародні змагання високого рівня.

Змагання проходили під егідою Міжнародної федерації лижного спорту (International Ski Federation – FIS), Національного Олімпійського комітету України (НОК України), Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (Мінсі’ямолодьспорт України), Федерації лижного спорту України (ФЛСУ). Загалом в них прийматимали участь 37 жінок та 78 чоловіків з 16 країн світу. Це команди Андорри, Білорусії, Вірменії, Грузії, Ізраїлю, Іспанії, Ірландії, Латвії, Литви, Лівану, Монако, Португалії, Румунії, Словаччини, Угорщини та України.

Програму змагань відкривав слалом гігант.

В чоловіків після першої спроби визначалась група лідерів, які і розіграли нагороди. Беззаперечним фаворитом був в колишньому українець (родом з Закарпаття), а зараз представник збірної Ізраїлю Михайло Ренжин. Лише 0,62 секунди програв йому румун Іоан Габріель Нан. Бронза в представника Грузії Алекса Беніанідзе. Представник України Ігор Вахненко з Полтави став четвертим.

У змаганнях зі слалому 21.12.2007р. місця на подіумі розділили наступна трійка спортсменів: Іоан Габріель Нан - перший, Михайло Ренжин - другий, Мартін Райка зі Словакії третій. Найкращим з представників України став Ростислав Фещук, в загальному результаті він шостий.

Не менший накал страстей вирував у змаганнях жінок.

Нажаль, дві з трьох найкращих на даний момент українських спортсменок не приймали участь в змаганнях. Анастасія Скрябіна виступала на змаганнях в США, а Тамара Гісем за декілька днів до змагань отримала травму, тому честь країни відстоювала молода представниця Івано-Франківщини Богдана Мацьоцька. Особливо приємно відзначити той факт що Богдана постійно тренується на Буковелі, а сам курорт активно допомагає спортсменці в її кар’єрі. Після першої спроби в слаломі гіганті Богдана поділяла перше місце з румункою Сандрою Єленою Нарвою. Вони показали однаковий час. Другу спробу українка пройшла майже ідеально і лише маленька прикра помилка на фініші коштувала їй 0,23 секунди та першого місця в загальному заліку. Загалом Богдана друга.

Вже в слаломі українка себе реабілітувала. В безкомпромісній боротьбі з досвідченою румункою, Богдана все-таки стала першою і довела, що в України є спортивне майбутнє на гірськолижних схилах . Відповідно Сандра Єлена Нарва друга, третя також представниця Румунії Юлія Краціун.

Директор змагань п.Маркус Мальсінер (Італія) та технічний делегат п.Ахілеас Мітудіс (Греція) надали високу позитивну оцінку рівню підготовки змагальних трас та роботі технічних служб комплексу «Буковель». Радник Президента Міжнародної федерації лижного спорту п.Джозеф Майнер підтверджує: «Кубок націй» - це перший крок до проведення на «Буковелі» змагань найвищого рівня: Кубків та чемпіонатів світу. П.Мальсінер (який очолював робочі групи організаційних комітетів з підготовки чемпіонатів світу з гірськолижного спорту у м.Сестрієр 1997р., зі сноубордингу та фрістайлу у м.Мадонна ді Кампіліо 2001 та 2007 рр.) також впевнений, що вже сьогоденний потенціал комплексу – майже піврічна тривалість катального сезону, унікальні природні кліматичні умови, висока пропускна здатність (близько 30000 чол.год.), довжина та різноманітність лижних трас - задовольняють міжнародні вимоги для проведення чемпіонатів світу з багатьох зимових видів спорту.

Як повідомляла IA MALAKAVA, на гірськолижному курорті "Буковель" [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5220&id_cat=6[h]тривалий час була перекрита траса 5Н для проведення підготовчих робіт до змагань.[/h]
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини