ЦВК ЗАРЕЄСТРУВАЛА 14 НОВИХ НАРДЕПІВ. СЕРЕД НИХ І ПРИКАРПАТЕЦЬ МИКОЛА КРУЦЬ

Рішення ЦВК має відновити дієздатність урядової коаліції, яка має лише мінімальну більшість у парламенті. Центрвиборчком зареєстрував вісім депутатів від БЮТ та шість - від НУНС.

Зокрема, за списком БЮТ зареєстровані Василь Кравчук, Олександр Гудима, Андрій Павловський, Антоніна Болюра Микола Потапчук, Сергій Кошин , Борис Шиянов, Олексій Зарудний.

За списком блоку НУ-НС зареєстровані Ярослав Джоджик, Едуард Зейналов, Сергій Василенко, Ярослав Кендзьор, [b]Микола Круць,[/b] Андрій Парубій.

Останній був зарєстрований замість Володимира Шандри, який став міністром. При цьому ЦВК спочатку визнав Шандру, обраним за списком НУ-НС, але після його відмови, визнала обраним народним Андрія Парубія.

Голова ЦВК урочисто вручив депутатські посвідчення. Рішення комісії було зустрінуте оплесками кількома депутатами НУНС, які були на засіданні.

У зв´язку з процедурою Верховна Рада планує розпочати засідання лише після обіду, коли нові депутати можуть скласти присягу.

Серед нових депутатів - і ветерани українського парламенту Ярослав Кендзьор та Олександр Гудима.


Нагадаємо, [b]Круць Микола Федорович[/b] народився 1 лютого 1952 року в с. Вікно Городенківського району Івано-франківської області.
У 1959-1967 рр. - навчався у Вікнянській восьмирічній школі.
У 1967-1971 рр. продовжував навчання у Чернівецькому індустріальному технікумі (спеціальність "механічне обладнання промисловості будівельних матеріалів").
Після закінчення технікуму впродовж року працював на Миколаївському цементно-гірничому комбінаті слюсарем з ремонту обладнання. Пройшов усі щаблі професійного зростання.
З 1974 року бере участь у монтажних та налагоджувальних роботах на Івано-Франківському цементно-шиферному комбінаті. Упродовж п´яти років працює на цьому підприємстві оператором-налагоджувальником, інженером-механіком, заступником керівника цеху.
1979 року отримує кваліфікацію інженера-механіка, закінчивши без відриву від виробництва хіміко-технологічний факультет Львівського політехнічного інституту. Досвідченому інженерові була виявлена особлива довіра: він був призначений наступного року керівником найбільшого на підприємстві шиферного цеху.
У 1988 році, з початком демократичних перетворень, становленням Української держави трудовий колектив, визнаючи авторитет та професіоналізм Миколи Круця, обрав його директором цементно-шиферного комбінату. А 1999 року, після перетворення підприємства у ВАТ "Івано-Франківськцемент", він обраний головою правління.
Народний депутат України 4 скликання з 04.2002 р. по виборчому округу № 85 Івано-франківської області, висунутий виборчим блоком політичних партій "Блок Віктора Ющенка "Наша Україна".
Автор 15 винаходів та власником кількох патентів на корисні моделі. Нагороджений медаллю "За трудову доблесть" (1986 р.), орденами "За заслуги" ІІІ ступеня (1997 р.) та "За заслуги" ІІ ступеня (2001 р.). 1996 року йому присвоєно почесне звання "Заслужений працівник промисловості України".
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини