Втрачені мільйони. КРУ підбиває підсумки року

З початку року Контрольно-ревізійне управління в Івано-Франківській області провело перевірки дотримання законодавства на 491 підприємств, з них на 469 виявлено фінансові порушення, через що держава втратила майже на 10 мільйонів гривень. Ще на 379 мільйонів гривень встановлено порушень, що не призвели до матеріальних втрат. Така сума назбиралася як наслідок заниження в обліку вартості активів, лишків матеріальних цінностей та порушення законодавства щодо здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

[b]За бюджетом стежать[/b]

Протягом року КРУ в Івано-Франківській області провело декілька комплексних ревізій виконання бюджетів. Використання бюджетних коштів перевіряли у Калуському, Коломийському та Снятинському районах, а також провели аудит виконання бюджету у Рожнятiвському районі. Окрім цього, відбулося 107 ревізій виконання місцевих (міських, сільських та селищних) бюджетів. Найбільше порушення – зарахування платежів, які мали йти до державного бюджету.

Коломийський районний бюджет, наприклад, привласнив собі 191 тисячу гривень адмінштрафів, що належали держбюджету, а Калуський - 11,5 тисяч гривень.
В той же час до доходів місцевих бюджетів не зараховувалися належні їм доходи, зокрема відсотки, за користування тимчасово вільними бюджетними коштами.

А ось в Рожнятiвському районі встановлено недоотримання місцевими бюджетами відшкодування втрат від сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва за два минулі роки в сумі 172 тисяч гривень.

[b]ЖЕКи – найбільші порушники [/b]

Як з’ясувалося, найбільшими порушниками серед організацій є підприємства житлово-комунальних господарств. Ревізія була проведена на 11-ти підприємствах. Сума чимала – більш ніж 2 мільйони гривень.
Чотири житлово-експлуатаційні організації міста Івано-Франківська до собівартості послуг в 2005-2006 роках безпідставно включили витрати, що підлягають відшкодуванню орендарями за спожиту ними електричну енергію та санітарну очистку території. А Калуcький КП «Водотеплосервіс» безпідставно отримав майже 14 тисяч відшкодувань з міського бюджету за нібито понаднормативні втрати тепла.

Ще дев’ятьма підприємствами житлово- комунального господарства не було перераховано платежів за використання комунального майна орендарями на суму більш ніж 1 мільйон гривень. Зокрема, Коломийське підприємство з експлуатації житла недоплатило в міський бюджет орендної плати в сумі 147 тисяч гривень.

А ДМП „Івано-Франківськтеплокомуненерго” за розміщення базових станцій не віддав у міський бюджет Івано-Франківська 214 тисяч гривень: договір оренди забули укласти.
Ці та інші питання розглянуті на колегії обласної державної адміністрації. Для попердження порушення фінансового законодавства розроблений ряд пропозицій та рекомендацій. Контроль за виконанням рішення обласної колегії покладено на заступника голови облдержадміністрації В.Шкварилюка.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини