ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ШКОЛЯР ПОБУВАВ НА ЗВАНОМУ РАУТІ ЮЩЕНКА

До Дня Святого Миколая Чудотворця Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною пані Катериною Ющенко провів святковий прийом на честь талановитих дітей України, які зробили внесок у зміцнення іміджу нашої держави.

На свято Миколая до Президента були запрошені переможці всеукраїнських, міжнародних конкурсів та олімпіад, чемпіони світу та Європи, лауреати міжнародних фестивалів. Серед запрошених був і Роман Сав´як – переможець Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, учень 9 класу Української гімназії № 1 Івано-Франківської міської ради.

«Через свій талант, своє сумління, через велику відданість освіті, навчанню, праці ви вже є маленькими героями України. Своїми здобутками ви славите не тільки себе, не тільки свою родину. Ви славите всю націю, гідними представниками якої ви є», – сказав Віктор Ющенко під час урочистого прийому, що відбувся у Києві в Українському домі. «Цілий рік Святий Миколай у великих трудах записував діяння кожного з вас. Я переконаний, що він сьогодні нічого не забуде і кожному дасть по заслузі», – зазначив Президент України.

Цього року Віктор Ющенко започатковує традицію щорічного Президентського прийому для обдарованих дітей, які своїми перемогами і досягненнями стають прикладом наслідування для однолітків. Президент хоче представити країні її майбутню еліту, юний інтелект нації.

Прагнучи втілити мрію дітей про свято, Президент відновлює давню українську традицію і віру, що Святий Миколай обов’язково прийде до кожної дитини.

21 листопада ц.р. Глава держави ініціював проведення Всеукраїнської акції «Чудо творить Миколай». Її мета – привернути увагу українського суспільства, бізнесу, громадськості, держави перш за все до потреб дітей з багатодітних родин, а також дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У рамках акції, яка триватиме до 19 грудня, такі діти по всій Україні отримають президентські подарунки.

11 грудня Президент України під час зустрічі-ланчу з представниками влади та великого бізнесу «Зігрій любов’ю дитину» закликав український бізнес і владу до участі у благодійництві на підтримку багатодітних родин. Під час зустрічі Віктор Ющенко повідомив, що має намір створити Національну раду при Президентові України, яка повинна сприяти благодійній діяльності щодо соціального захисту дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримці багатодітних родин, інших категорій соціально незахищених верств населення. «Я переконаний, що українське суспільство – це суспільство, яке має велике серце», – зазначив Віктор Ющенко під час святкового прийняття.

У рамках заходу Президент України разом із присутніми дітьми переглянув святкове дійство – п’єсу «В очікуванні Святого Миколая».

Також Глава держави вручив дітям пам’ятні подарунки.

Як повідомляла IA MALAKAVA, [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=5080&id_cat=5[h]Сав´як Роман Васильович народився 30 березня 1993 року в місті Івано-Франківську,[/h] в сім´ї службовців.

З 2003 року Р.Сав´як навчається в Українській гімназії №1. Особливих успіхів Роман досягнув з наступних предметів: історія (переможець Всеукраїнської олімпіади – І місце), географія (І місце на ІІ етапі цього року), екологія (І місце на ІІ етапі цього року).
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини