Армійський газ боргує

У ході планової ревізії використання бюджетних коштів, виділених Міністерством оборони за 2006 рік та 9 місяців 2007 року виявилося перевищення суми видатків на оплату комунальних послуг. Сума чимала – 34 тисячі гривень.

В кошторисі за минулий рік видатки, призначені на оплату комунальних послуг, були затверджені в сумі 4 мільйонів 484 тисяч гривень. Ці гроші були профінансовані в повному обсязі. Але цих грошей виявилося замало. Фактичні видатки склали 4 мільйони 519 тисяч гривень. Забраклі 34 тисячі пішли на опалату природного газу та енергоносіїв.

Як з’ясувалося в ході ревізії, Івано-Франівська КЕЧ району у травні минулого року уклала договір з Будинкоуправлінням №2 про спільне користування центральним опаленням, водопостачанням і водовідведенням. Облік споживання газу проводився Надвірнянським управлінням з експлуатації газового господарства з ГРП с. Любіжня, де встановлено загальний лічильник обліку газу на військове містечко. В цьому військовому містечку знаходиться військова частина А 1807 та 115 житлових будинків, які обслуговує Будинкоуправління №2. І тут найцікавіше: КЕЧ платила за газ за тарифами як для бюджетної організації, в той же час Будинкоуправління №2 виставляло рахунки мешканцям 115 будинків згідно з затвердженими цінами для населення (0,345 – без лічильника, 0-315,0,478 з лічильником). Кошти за спожитий газ від населення надходили в КЕЧ, де в подальшому проводилися розрахунки за газ.

Різниця в ціні за спожитий газ між населенням і бюджетною організацією за період з 2006 року і 9 місяців 2007 року склала 233 тисячі гривень, яка оплачена за рахунок бюджетних коштів.

За законом відпуск природного газу підприємствам, на балансі яких знаходиться відомче житло, відбувається за ціною для населення. Цієї постанови не дотрималися в Івано-Франківській КЕЧ.

До речі, КЕЧ зверталася з проханням до ВАТ «Івано-Франківськгаз» провести розмежування бюджетних і платних споживачів, але позитивної відповіді ще не отримали.


[b]Д О В І Д К А[/b]

Житловий фонд військового містечка загальною вартістю 6,6 мільйона гривень знаходиться на балансі Будинкоуправління №2 Івано-Фанківської КЕЧ. Борг цієї орагнізації перед КЕЧ за комунальні послуги сягнув більше 961 тис.грн. Причини заборгованості – безробіття квартиронаймачів.

До речі, потреба Будинкоуправління №2 в дотації становить 72 тисячі гривень на рік, однак з 1998 року її від Міноборни не надходило. А для утримання житлового фонду в технічно-придатному стані і своєчасної підготовки до опалювального сезону Будинкоуправлінню необхідно 37 тисяч гривень щорічно.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини