У Яремче думали як працевлаштовувати безробітніх селян

Метою проведення семінару було вирішення питань працевлаштування сільського незайнятого населення шляхом організації підприємницької діяльності в сфері сільського зеленого туризму.

Також важливим моментом проведення даного заходу стало і те, щоб представники Долинського, Городенківського та Тлумацького районів змогли перейняти досвід своїх колег яремчанців у започаткуванні власної справи в сфері сільського зеленого туризму. Адже не секрет, що Городенківський та Тлумацький райони будуть впроваджувати проект «Дністровський каньйон», яким передбачено розвиток туризму в даних районах та прийом великої кількості відпочиваючих.

В роботі семінару взяли участь: заступник директора Державного центру зайнятості – Костянтин Гранік, директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості - Григорій Горбаль, перший заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості – Тарас Басюга, заступник міського голови м.Яремче - Ігор Яківчук, начальник відділу рекреації та туризму Яремчанського міськвиконкому – Юрій Карпін, директор Бізнес-центру м.Яремче – Алла Неште, голови сільських рад Долинського району, голови сільських та селищних рад Яремчанського регіону, власники садиб зеленого туризму, керівники підприємств туристичної галузі, директори та спеціалісти міських, районних, міськрайонних центрів зайнятості, представники засобів масової інформації.

Учасники конференції зазначили, що для конструктивного розв’язання основних проблем зайнятості сільського населення - доцільний розвиток малого та середнього бізнесу, організація самозайнятості селян шляхом відродження й розвитку народних промислів, а також спрямовувати зусилля на надання дотацій для створення додаткових робочих місць, організацію професійного навчання безробітних на оволодіння професіями, які необхідні для відродження й подальшого розвитку сфери послуг на селі. Окрім цього, потрібно активізувати фінансову підтримку вже існуючих підприємств, що створюють додаткові робочі місця, передбачивши надання для них низки податкових пільг.

Відповідно до програми конференції, учасники відвідали садиби підприємців сільського зеленого туризму, де наглядно ознайомились з умовами прийому відпочиваючих, планами вдосконалення та розширення спектру послуг.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини