ІВАНО-ФРАНКІВСЬК МОЖЕ ЛИШИТИСЬ БЕЗ КАРЕТ ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ

Цього разу комісія перевірятиме угоду з лізингу між міською радою та однією з лізингових компаній обласного центру. За договором, місто мало б отримати 14 нових карет швидкої допомоги.

Усі автомобілі компанії "Фольксваген" ще потрібно буде переобладнати. Вартість одного становить 43 тис. 368 дол., тобто 216 тис. 840 грн. Лізингова компанія за свої послуги отримає 10,4% від початкової вартості автомобіля. Звичайно, можна було б придбати й уже укомплектовані авто, однак, за словами виконувача обов´язків головного лікаря міської клінічної лікарні Тараса Масляка, це би коштувало набагато дорожче — приблизно 100 тис. дол. за один транспортний засіб.

За умовами лізингу в цьому році з міського бюджету мають виділити 1 млн. 500 тис. грн., а в наступному — 3 млн. грн. Кошти немалі.

Дехто з депутатів навіть провів своє "розслідування", підрахувавши, що, відмовившись від лізингу, за ціною двох автомобілів можна придбати три. Профільна комісія, повідомив депутат фракції БЮТ Володимир Стасюк, "позитивного рішення з цього приводу не прийняла". У депутатів виникло і ряд інших запитань, мовляв, чому переобладнання автомобілів здійснюватиме фірма, яка править за таку послугу значно вищу ціну, ніж інші. Втім, відповідь міського голови Віктора Анушкевичуса противників лізингу змусила "розчаруватися". Виявляється, "можна було б шукати укомплектування автомобілів і там, де дешевше", однак "в результаті ми б отримали несертифіковану машину швидкої допомоги". Адже, як це не дивно, маємо факт монополізму, коли ліцензією на такі послуги в Україні володіє лише одна фірма з Сімферополя.

Наразі в Івано-Франківську на станції 03Івано є 24 карети швидкої допомоги. Оскільки транспорт працює в цілодобовому режимі, за рік в середньому 25% авто проходять амортизаційний знос. До речі, до цього станція швидкої медичної допомоги, де трудиться 20 бригад, ще не отримувала такої кількості транспортних засобів одночасно.

Передбачається, що розгляд даного питання буде винесено на позачергову сесію міської ради. Час підтискає: угода з лізинговою компанією вже укладена, а за її невиконання — штрафні санкції.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини