Новий рік – новий єдиний податок

Нагадаємо, востаннє їх піднімали в місті минулого року. До того ставки єдиного податку не переглядалися з 1999 року і були не лише найнижчими в Україні, а й нижчими, ніж в районних центрах області. Відтак за 9 місяців цього року надходження від єдиного податку склали 9 млн. 265 тис. грн. В порівнянні з 9 місяцями 2006 року перевиконання становить понад 35%.

Втім, і сьогодні в Івано-Франківську близько 9 тис. СПД, здійснюючи свою діяльність на підставі сплати єдиного податку, користуються найбільш ліберальними, порівняно з сусідніми обласними центрами, ставками цього податку.

Така тенденція, на переконання депутатів міської ради, буде збережена, адже ставки зросли не настільки суттєво, як це, скажімо, пропонували податківці. Наприклад, на такі види діяльності, як надання послуг з перевезення пасажирів мікроавтобусами та автобусами, роздрібна торгівельна діяльність, виробництво та реалізація хлібобулочних виробів, ремонт індивідуального житла (квартир), садових будиночків, гаражів, послуги арбітражних керуючих, послуги салонів краси, косметологічні послуги ставка єдиного податку зросла лише на 10 грн. Надання послуг з перевезення пасажирів легковими автомобілями — до 80 грн. (до цього — 50 грн.). На інші види діяльності ставки зросли в середньому на 20-70 грн. На такі ж види діяльності як, заготовлення і реалізація лісу та пиломатеріалів, діяльність пилорам; заготівля великої рогатої худоби, іншої тваринної продукції; роздрібна торгівля транспортними засобами; улаштування покрівель; земельні роботи; роботи з завершення будівництва, інші ремонтні роботи з будівництв; роботи з покриття підлоги; монтаж електропроводки, роботи з електроустаткування будівель ставки єдиного податку виросли з 80 до 200 грн.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини