МІНЕРАЛЬНА КОЛЕКЦІЯ ВУЗУ КРИЖАНІСЬКОГО ПОПОВНИЛА РЕЄСТР НАЦІОНАЛЬНОГО НАУКОВОГО НАДБАННЯ

Про це репортерові MALAKAVA повідомив Департамент комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Зокрема, під захистом держави буде мінералогічна колекція Геологічного музею Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Ректором університету є Крижанівський Євстахій Іванович.

Для збереження цього об’єкту та його належного функціонування у державному бюджеті щороку передбачаються відповідні кошти, що є цільовими асигнуваннями і не можуть бути використані відповідальними установами на будь-яку іншу мету.

Нагадаємо, Україна ще понад десять років тому вжила заходів для надійного державного захисту наукових об’єктів, що становлять національне надбання. Державний реєстр таких об’єктів передбачений Законом України „Про наукову і науково-технічну діяльність”. Йдеться про унікальні наукові установки, прилади, музейні, архівні та інформаційні фонди, стародруки, колекції, заповідники, пам’ятки історії та природи, що не піддаються відтворенню. Втрата або руйнування їх матиме серйозні негативні наслідки для розвитку науки та суспільства.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини