У Коломиї вже показують вертепи

Коломийський район представляли Вертеп колектив з Верхнього Вербіжа, гурти колядників дитячого фольклорного колективу з Сопів і засівальники зі школи мистецтв селища Гвіздець, колектив з с.Воскресинці, а також Отинійська дитяча музична школа, яка охопила увесь Різдвяний цикл.

На заході були присутні директор обласного навчального методичного центру Василь Турянин, методисти обласного навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Стефанія Капустинська, Галина Бегметюк та Мирон Левицький, а також фольклорист-етнограф, заслужений працівник культури Михайло Паньків.

Відібрано для обласного конкурсу колективи, крім Воскресинців і Верхнього Вербіжа, який відбудеться 26 грудня ц.р.

В Народному домі діяла виставка різдвяно-новорічної атрибутики (павуки, дідухи, картини) – роботи митців з Отинії і Ковалівки.

Нагадаємо, [b]вертеп[/b] — народний театр, який проводить релігійні та світські п´єси, поширений в Україні. Вертеп, складається з різдвяної драми та механічно прив´язаної до неї сатирично-побутової інтермедії.

[b]Маланка[/b] - це традиційний обряд із використанням масок та костюмів, які більшість ряджених роблять власноруч. У давнину рядження виконувало важливі релігійно-магічні функції, але з часом цей звичай перетворився на веселу розвагу, маскарад.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини