СТЕПАН БАНДЕРА УВІЙШОВ У 20-КУ ВЕЛИКИХ УКРАЇНЦІВ В СЕВАСТОПОЛІ

Лідерами голосування в Севастополі стали Тарас Шевченко і Богдан Хмельницький.

"За першого голосували в основному люди, що відносять себе до України, а за Хмельницького - тому що приєднав Україну до Росії. Для прикладу, у Львові за Богдана голосують як за героя визвольної війни проти поляків", - заявив шеф-редактор проекту Великі Українці Вахтанг Кипіані.

У заяві прес-служби наголошується, що найнесподіванішим в севастопольській сотні великих опинилося 20-е місце, яке зайняв Степан Бандера.

"Річ у тому, що в Севастополі є певна кількість радикальних українців. Живучи у вороже настроєному суспільстві, вони таким чином проявляють свій патріотизм. Варто при цьому зазначити, що в інших містах східної України, де ми проводили голосування, Бандера в 20-ку великих не входить", - прокоментував Кипіані.

В той же час пройшло голосування за Великих Українців і в Запоріжжі, на найбільшому авіа- і моторобудівному підприємстві України Мотор-Січ.

У числі тих, за кого проголосувала більшість запорожців, опинилися Байда Вишневецький, якого підтримали як засновника Запорізької Січі, легендарні авіа- і ракетобудівельники Олег Антонов і Сергій Корольов.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини