Банк з найбільшою польською інвестицією в банківську установу України зайняв третє місце серед «інформаційно-прозорих"

Згідно з результатами дослідження ВАТ «Кредобанк» займає трете місце у рейтингу. Про це репортерові MALAKAVA повідомив прес-центр Банку.

У 2007 році "Кредобанк" зміцнив свої позиції щодо інформаційної прозорості, піднявшись з четвертого місця на третє.

Цього року загальний бал "Кредобанку" склав 55,7%. Із 30 найбільших банків України, активи котрих складають 80% активів всієї системи, лише у восьми фінансових установах показник є більше 50%. Середній відсоток прозорості діяльності банків складає 41%, що вище від підприємств інших галузей і визначається як непоганий для країн з перехідною економікою.

Критерієм оцінки прозорості банків є обнародування структури власності і корпоративного управління банків - 29%, фінансової та операційної інформації - 45%, структури та інформації про роботу спостережних рад та правління – 26%.

Загалом, питання прозорості банків фахівці оцінюють за 117 критеріями.

Нагадаємо, ВАТ "КРЕДОБАНК" – це банк з найбільшою польською інвестицією в банківську установу України. На сьогодні у структурі акціонерного капіталу ВАТ "КРЕДОБАНК" інвестиції найбільшого польського банку РКО ВР SA складають 98,18%, український капітал – 1,82%.

ВАТ "КРЕДОБАНК" активно розширює філійну мережу, яка складається з 24 філій і 150 відділень у 19 областях України та Автономній Республіці Крим.

У 2007 році Міжнародне рейтингове агентство Standart & Poors підтвердило присвоєні КРЕДОБАНКу кредитні рейтинги, а саме довгостроковий кредитний рейтинг контрагента за міжнародною шкалою – «B», прогноз – «Стабільний», короткостроковий кредитний рейтинг контрагента за міжнародною шкалою – «В», рейтинг контрагента за національною шкалою – «uaBBB».
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини