В ПОЛІТИЦІ НЕМАЄ ДРУЗІВ, ТА Є РОДИЧІ

У понеділок член НСНУ, депутат міськради Сергій Борзов на прес-конференції повідомив, що минулого четверга його не запросили на засідання новообраної ради парторганізації. В керівництві МО НСНУ, за його словами, буцімто твердять, що до нього не змогли додзвонитися.
Пан Борзов зауважив, що на засідання ради "забули" запросити і колишнього голову МО НСНУ Олега Синютку. А до того ж, їх обох на цьому засіданні виключили з політради блоку "Наша Україна".

У новому керівництві МО НСНУ це пояснюють чисто технічною причиною, а саме тим, що до складу політради блоку ввели новообраних голову і заступників парторганізації.
Нагадаємо, що конфлікт серед міських "нашоукраїнців" розгорівся тоді, як делегата Борзова не впустили на звітно-виборну конференцію МО НСНУ нібито через запізнення. Опальний партієць, вважаючи конференцію нелегітимною, підготував позов до суду.
Та поки що він його не подав, а тільки продемонстрував журналістам. Бо, окрім позову, пан Борзов написав ще й відкритого листа голові Івано-Франківської облорганізації НСНУ, народному депутату Зіновію Шкутяку, в якому повідомив, що при проведені конференції МО НСНУ порушений не тільки партійний статут, а й принципи моралі та демократичного суспільства.

"Сьогодні ми стоїмо на роздоріжжі: чи буде партія "Народний Союз Наша Україна" справді європейською партією, чи стане на азійський шлях, який приведе до хаосу та відкине Івано-Франківську міську організацію на роки занепаду та розбрату", — тривожиться С. Борзов і просить З. Шкутяка "скористатися своїм правом, скликати конференцію міської організації та провести її з чітким дотриманням Статуту партії та законів України".

При цьому автор листа запевняє, що для нього не має значення, хто буде головою парторганізації, але конференція має відбутися на засадах "добровільності, рівноправності та взаємоповаги її членів, дотримання партійної дисципліни та демократії". Якщо ж реакції пана Шкутяка на цей лист не буде, Борзов обіцяє подати вже підготовлений позов до суду.

На наш погляд, суть того, що відбувається нині в МО НСНУ, полягає в намаганні однієї групи партійців, згуртованих навколо екс-мера Зіновія Шкутяка, відсунути від керма організації іншу групу, що асоціюється з його колишнім заступником Олегом Синюткою. Логіка таких дій наразі залишається незрозумілою, оскільки і Шкутяк, і Синютка довший час були однією командою.

Після виборів 2006 року їхні шляхи розійшлися: Зіновій Васильович став народним депутатом, а Олег Михайлович, програвши вибори міського голови, пішов в заступники до львівського мера Садового. Разом з тим, вони продовжують зберігати вплив на міськорганізацію НСНУ через наближених до себе людей.

На останній звітно-виборній конференції, яку збирається оскаржувати пан Борзов, головою МО НСНУ обрали зятя Шкутяка Олега Коржака. Однак внутріпартійні опоненти не бажають з цим миритися.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини