Анушкевичус зробить для інвалідів реабілітаційний центр до 2008

Про це заявив міський голова Віктор Анушкевичус на зустрічі із представниками Спілки організацій інвалідів Прикарпаття, передає прес-служба ІФ МВК.

Зараз ведеться робота щодо повернення приміщення дитячого садка „Турбота” у комунальну власність.

За кошти міського бюджету це приміщення буде переобладнане для роботи Реабілітаційного Центру, де планують відкрити тринажерний зал, комп’ютерний клас та різноманітні гуртки для людей із особливими потребами.

За словами Віктора Анушкевичуса: „Тут буде вирувати життя”. За ініціативою голови обласного товариства „Надія і довіра” Олега Лаврука та голови товариства молодих інвалідів „Братерство” Кирила Рубановського досягнуто домовленості щодо врахування всіх пропозицій про облаштування Центру із його майбутніми господарями.

Також, на зустрічі погоджено про облаштування основних пішохідних переходів у центральній частині міста для інвалідних візків. З цією ж метою в наступному році при допомозі міської влади вулицями міста почнуть курсувати 10 низькопольних тролейбусів і 5 автобусів.

Загалом, за словами Віктора Анушкевичуса, для більш ефективного виконання „Програми соціального партнерства” потрібна загальнодержавна підтримка, тоді як політична воля міського голови для цього є.

Як підтвердження, Віктор Анушкевичус вже дав доручення звернутися до керівників місцевих кінотеатрів та настоятелів Катедрального Собору з проханням залучитися до облаштування пандусів для зручного переміщення інвалідних візків.

Нагадаємо, 3 грудня 2007 року президент України Віктор ЮЩЕНКО [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=4887&id_cat=3[h]пообіцяв звільняти голів обласних державних адміністрацій[/h] за невиконання покладених на них обов`язків з поліпшення умов життя інвалідів.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини