У ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ МОЖЕ З´ЯВИТИСЯ ПАРК ЛЬОДОВИКОВОГО ПЕРІОДУ

Про це повідомив професор кафедри екології, академік Олег Адаменко.

За його словами, цього року минає 100 років із часу сенсаційної знахідки поблизу села Старуня Богородчанського району туші волохатого носорога – одного з велетнів льодовикової фауни. У селі також є діючий грязевий вулкан. Учений повідомив, що цим проектом вирішили зацікавити представників приватного капіталу в Україні.

За повідомленням Адаменка, тут планують спорудити кав’ярню Волохатий носоріг, у якій готуватимуть фірмові страви. Приміщення зводитимуть у вигляді знайденого носорога. Дорогою до села планують збудувати мотель Палеолітр. А приміщення для відпочинку - у формі вігвамів, тобто стилізовані під житло кроманьйонців - перших розумних пращурів сучасного людства, первісних мисливців, які тут мешкали.

Неподалік є великий колодязь, звідки селяни беруть воду(ропу) для соління сала. Тут передбачається кав’ярня Солянка з відповідною купальнею, тощо.

У центрі села Старуня заплановано облаштувати музей соледобування на Прикарпатті зі стоянкою для авто. А в долині Великого Лукавця, заповідній зоні, пропонується розмістити по периметру геодинамічний полігон: муляжі первісних мамонтів, носорогів, інших представників льодовикової фауни натуральної величини; зімітувати сценки з життя кроманьйонців, відтворити їхні стоянки, щоб відобразити палеогеографічну ситуацію на цих теренах 42-10 тисяч років тому. На думку вченого, там ще варто розташувати й макети нафтових веж.

Передбачається й будівництво невеликих котеджів для розвитку сільського зеленого туризму, які можна було б здавати в оренду. На початку варто обумовити, щоб вартість сервісу була значно нижчою, ніж, приміром, у Яремчі чи на гірськолижному Буковелі, вважає науковець. На його переконання, прибутки можна отримати від масової кількості відвідувачів.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини