Європейський Союз схвалив угоди про спрощення візового режиму між Україною і ЄС

Про це повідомила заступник споуксмена головуючої в ЄС Португалії Марія Рюі (Marіa Ruі), пише [hh]http://www.korrespondent.net[h]"Кореспондент".[/h]

Таким чином, європейська сторона затвердила обидва документи й тільки повинна проінформувати про це українську сторону.

За словами Рюі, рішення по цим двом документам було прийнято без обговорень.

Напередодні засідання Ради, 28 листопада комітет постійних представників держав - членів ЄС вирішив схвалити угоди Україна- ЄС про спрощення візового режиму й про реадмісії й передати їх на ратифікацію Ради ЄС.

Найближчим часом документи також будуть опубліковані в офіційному виданні Євросоюзу.

Для того щоб угоди набули чинності з січня 2008 року необхідна їх ратифікація Верховною Радою України.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що ВР якомога швидше ратифікує угоди про спрощення візового режиму та реадмісію між Україною і Європейським союзом. Це надасть змогу українцям вже з січня їздити до ЄС за спрощеними правилами.

Як повідомлялося, 27 листопада, перебуваючи у Софії міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк заявив, що Україна введе безвізовий режим для громадян Болгарії одночасно з тим, як набере чинності угода про спрощений візовий режим між Україною і Європейським Союзом.

Нагадаємо, раніше болгарські дипломати неодноразово заявляли, що вимагатимуть віз України та ЄС, членом якого є Болгарія, скасування візового режиму для громадян Болгарії в обмін на введення в дію угоди України і ЄС про спрощений візовий режим.

13 листопада Європейський парламент ратифікував підписані 18 червня 2007 р. між Україною і Європейським Союзом угоди про спрощення візового режиму та реадмісію.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини