З 15 січня замовити туристичний маршрут можна буде в он-лайн режимі

Про це повідомив президент «Всеукраїнської молодіжної туристичної організації» Олександр Файнін.

Двадцять три тури, які охоплюють практично всі регіони України, можна буде забронювати у режимі он-лайн, розповідає пан Файнін. Іншими словами, будь-який турист у будь-якій точці світу при замовленні туру Україною, отримає термінове підтвердження власного бронювання. Раніше комплексні послуги з бронювання повного циклу туристичних послуг для іноземних туристів українські компанії не надавали.

«Нам є чим пишатися. Як і в багатьох інших питаннях, що стосуються розвитку молодіжного туризму в Україні, ми зараз перші, - розповідає нашому кореспонденту президент «Всеукраїнської молодіжної туристичної організації». – Таким чином, для моментального підтвердження бронювання туру необхідно мати відповідну розвинену інфраструктуру з гарантією надання комплексу послуг, а саме – розміщення, харчування, трансферів, послуг професіональних екскурсоводів тощо. За кілька років нами виконано величезний об’єм роботи, у результаті яких нами не лише створено костел-мережу з 14 молодіжних готелів, але й розроблено маршрути на базі костелів, які входять до мережі».

Втім, не зважаючи на створення нових можливостей туристичної галузі узимку, у Всеукраїнській громадській організації «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» вважають, що в умовах теперішнього стану розвитку цієї галузі в Україні, найпрестижнішим таки залишається, так званий, «сільський» або «зелений туризм».

«Сільський або зелений туризм – це явище багатогранне. Один з його аспектів, зважаючи на сучасний стан соціально-економічного розвитку країни, – соціальний. Тому сільський зелений туризм слід розглядати як один із засобів диверсифікації джерел доходів сільського населення, як компонент комплексного розвитку сільських територій та сільської інфраструктури, а також як один із чинників стратегії подолання бідності в сільській місцевості. Саме тому, в країнах, що розвиваються, сільський зелений туризм всіляко підтримується та заохочується державою, доступ до діяльності в цій сфері максимально спрощений, а суб’єкти, що надають послуги у цій сфері, отримують всілякі преференції, в тому числі й податкові», - розповідають у Спілці.

Другий аспект полягає в отриманні додаткових можливостей для популяризації української культури, поширення знань та інформації про історичні, природні, етнографічні особливості України, що є підставою для визнання сільського зеленого туризму суспільно цінною та корисною сферою відносин, яка заслуговує на всіляку підтримку з боку держави.

Виходячи з цього, а також з досвіду європейських країн, класична форма сільського зеленого туризму не стосується більш відомого в Україні поняття – надання готельних послуг. Центральною фігурою в організації відпочинку на селі виступає сільська родина, яка проживає в селі, здійснює основну діяльність, пов`язану з веденням особистого селянського господарства, та побічну, - з використанням майна цього господарства для наданням послуг у сфері сільського зеленого туризму, а саме: забезпеченням відпочиваючих житлом, харчуванням, ознайомленням з місцевою культурою і традиціями.

Тому саме з цього моменту має починатися розвиток готельної інфраструктури в Україні.
За даними Державної служби туризму і курортів України, потягом шести місяців нашу державу відвідали 9,5 мільйонів в’їзних (іноземних) туристів, що на 27 % або майже на 2 мільйони осіб більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

Збільшення обсягів в’їзного потоку у І півріччі 2007 року відбулося за рахунок зростання кількості поїздок з приватною метою на 39 % з таких країн: Молдова (на 69 % або на 681,6 тис. осіб), Білорусь (на 46 % або на 289,2 тис. осіб), Польща (на 30 % або на 494,6 тис. осіб), Румунія (на 419 % або на 383,9 тис осіб), Угорщина (на 25 % або на 115,3 тис. осіб). Водночас, спостерігається зменшення організованого туризму на 15 % або 67,9 тисяч осіб. Лише з Угорщини та Словаччини зменшилась кількість організованих туристів на 90 % (відповідно на 67,3 тисячі осіб та 27,8 тисяч осіб).

Що стосується наших громадян, то кількість вітчизняних туристів, які збираються відправитися у подорож в осінньо-зимовий період 2007-2008 років, має зрости порівняно з минулим зимовим сезоном на 25-30%.

«На першому місці залишається Єгипет (40-45% ринку виїзного туризму). Ця тенденція спостерігається в основному завдяки збільшення кількості чартерних рейсів не лише з Києва, а й з Харкова, Одеси, Запоріжжя, Івано-Франківська та Львова», - зазначає Володимир Царук, виконавчий директор туристичного прес-клубу України. Також у холодний період року популярними залишаться екзотичні країни, такі як Індія, Таїланд, Мальдіви та Домініканка.

Експерти прогнозують спад раніше високої зацікавленості останніх п’яти років до Таїланду через значне подорожчання вартості туру.

Також очікується збільшення туристичного потоку в Анталію, зумовленим недостатнім попитом у літній сезон. Разом з тим, Туреччина залишається одним з найдешевших зимових курортів.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини