ЮЩЕНКО ПОСАДИВ ДЕСЯТОК ДЕРЕВ ПО ДОРОЗІ НА ГУТУ

Річ у тім, що через цей населений пункт проходить дорога на відому Гуту, де днями відпочивав Віктор Ющенко. І так сталося, що 26 листопада, коли він проїжджав тією трасою, у Підгір’ї почали розбивати парк, присвячений пам’яті жертв Голодомору, пише [hh]http://www.galychyna.if.ua[h]"Галичина".[/h]

Для цього обрали дуже вдале місце попри дорогу, поряд з розкішним сільським клубом та дитячим садком, подібним до казкового теремка. Обидва заклади з’явились у селі завдяки нині вже покійному колишньому голові колгоспу «Маяк» Петрові Перепічці. І парк, який закладається нині, буде чудовим доповненням до цього комплексу.

Побачивши людей, котрі працювали, Президент зупинив машину і підійшов до селян, поцікавившись, що вони роблять. «Ми пояснили, що тут буде парк з нагоди 75-ї річниці Голодомору», — розповідає сільський голова Підгір’я Михайло Олексин. Наступне запитання Віктора Ющенка стосувалося кількості посадкового фонду. Почувши, що наразі йдеться про 60 дерев, зауважив: «Чому так мало?» і водночас передзвонив кудись по стільниковому телефону (наскільки ми зрозуміли, найімовірніше, в обласне управління лісового господарства) і дав наказ привезти ще 200 саджанців. А сам тим часом попросив лопату і взявся до роботи.

«Копав по-газдівськи, заглиблюючи штик у землю на 15—20 сантиметрів», — ділиться враженнями Михайло Олексин.

Президент посадив п’ять дерев. А тут пригріло сонечко, і з розташованого поряд дитсадка вивели вихованців на прогулянку. Сільський голова запропонував Вікторові Андрійовичу підійти до діток — це ж для них та й для працівників садка буде приємний сюрприз. Тут Президент дещо знітився. «А з чим я підійду, коли не маю для них якогось подарунка?» — пошкодував він. Однак Михайло Олексин знайшов вихід, запронувавши, щоби Президент посадив кілька дерев і на території садка. Вікторові Андрійовичу ця ідея сподобалася, і незабаром він уже копав ямки в дитсадку, а потім разом з малечею загортав навколо саджанців землю руками.

Звичайно, знайшлося трохи часу і на розмови, на фотографування.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини