В Україні з´явиться цифрове телебачення

Як повідомив голова Нацради Віталій Шевченко на брифінгу для преси, в середу на засіданні Нацради була прийнята Державна програма впровадження цифрового мовлення.

За його словами, програма прийнята зі змінами і доповненнями Нацради, і ці зміни були узгоджені з Державним комітетом телебачення і радіомовлення, а також з Національною комісією регуляції зв´язку.

Шевченко підкреслив, що на сьогодні є узгоджена позиція всіх профільних відомств щодо цієї програми, і він сподівається, що на найближчому засіданні Кабінету Міністрів вона буде затверджена, передає «УНІАН».

У свою чергу перший заступник голови Нацради Ігор Курас повідомив, що програма передбачає поетапне впровадження цифрового телебачення замість аналогового в період з 2008 по 2012 роки. За його словами, ця програма вимагає більше 1 млрд. грн. державних коштів і ще 4 мільярди планується залучити з інших джерел.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні Нацради з теле-радіомовлення було ухвалено рішення вилучити у Національної радіокомпанії 170 частот з 271, які вони не використали впродовж тривалого часу. Як зазначив Курас, планується оголосити конкурс на використання цих частот. За його словами, ці частоти в основному відносяться до середнього діапазону мовлення.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини