Український Святий Миколай побував у свого російського колеги Діда Мороза

У Великому Устю зі зібралося до 300 казкових героїв. У було дуже багато дітей – 15 вагонів прибуло на Вологодщину з різних куточків Росії.

Святий Миколай вирізнявся з-поміж інших Дідів Морозів тим, що має в руці хрест. Дехто з глядачів йому вклонявся і молився – до речі, тут живе чимало вихідців з України.

Святим Миколаєм уже 4 роки є директор Косівського районного центру дитячої творчості Мирослав Соколюк – на цю місію його благословили священики різних конфесій. В минулому році в с.Пістинь Косівського району відкрили Садибу Святого Миколая. Тут є його кабінет, кімната новорічно-різдвяних іграшок, майстер-класи. Планують ще відкрити кімнату з речами святого, насамперед іконами, спорудити сцену. Сюди надходять листівки від дітей з проханнями до Миколая про подарунки – за 4 роки їх майже 10 тис. Прохання різні: іграшки, комп”ютери, три пари кросівок. Найчастіше просять мобільний телефон. А є і такі: „Поверніть маму з Італії”. Пишуть Святому Миколаю навіть літні люди – і такі листи особливо важко читати.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини