День спільних дій в інтересах дітей

Івано-Франківськ має Програму подолання дитячої бездогдядності на 2007-2010 роки. Пріоритети: влаштування сиріт і позбавлених батьківського піклування у сім’ї, запобігання дитячій безпритульності. У цьому році під опіку віддано 14 дітей, 5 усиновлено, а 8 повернуто в сім’ї. Створено 7 прийомних сімей.

Проводиться робота з понад сотнею дітей із сімей, що опинилися в особливо складних обставинах. На обліку в службі у справах дітей перебуває 206 неповнолітніх, з них 12 – засуджені із наданням відстрочки виконання вироку, троє перебувають в СІЗО. Серед запобіжних заходів – рейди, дні захисту прав дітей, скеровування неповнолітніх у притулок, центр соціально-психологічної реабілітації, спрямування сімей під соціальний супровід. Відбуваються просвітні заходи „Захисти свої права”, міський фестиваль „Я маю право”.

До дня спільних дій приурочили розгляд кандидатур дітей-сиріт та позбавлених батьківської опіки на надання однієї квартири в Івано-Франківську, кошти на яку виділила обласна рада. Налагодження співпраці в інтересах дітей обговорили за „круглим столом” в міському управлінні освіти і науки представники влади і громадськості. У [hh]http://www.malakava.com.ua/dovidka.php?id=372&id_cat=133[h]кінотеатрі „Люм’єр”[/h] відбулося свято [hh]http://www.malakava.com.ua/anonces.php?id=39&id_cat=50[h]з переглядом фільму для дітей,[/h] що потребують соціальної опіки. У дитячому підлітковому клубі „Сучасник” – ігротека „Збережи себе для світу”.

А 21-22 листопада пройде Кубок міста з шашок серед дітей-інвалідів.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини