У Секретаріаті Ющенка побачили серйозні розбіжності між «помаранчевими»

На його думку, наявні розбіжності вийшли за рамки демократичної процедури обговорення параметрів майбутньої коаліції і можливих кадрових призначень на високі державні посади. Балога допустив, що йдеться про несприйняття деякими новообраними депутатами не конкретних персоналій, а вірогідного курсу, який вибере освічену більшість і сформований ним Кабінет Міністрів. «Судячи з усього, справа не в особистих симпатіях або антипатіях. Своєрідні зони поразки усередині Блоків Юлії Тимошенко і «Наша Україна – Народна Самооборона» виникли із більш змістовних причин», - допустив глава Секретаріату Президента.

У зв´язку з цим Балога відзначив, що апеляції політичних сил до Президента України щодо його прямого втручання у формування коаліції є спробою перекласти на нього хоча б частину відповідальності за кінцевий результат. «Це з усіх міркувань некоректно, адже Президент Віктор Ющенко чітко висловився за демократичний склад парламентської більшості. Лідери БЮТ і НУ-НС багато разів і на повний голос запевняли суспільство, що ці блоки вже в перший день роботи нової Верховної Ради підпишуть коаліційну угоду. Проте вже на сьогодні склалися ризики збою в такому сценарії, тому декому хочеться поставити Главу держави на один рівень відповідальності. Це марна затія», – підкреслив Балога, передає «УНІАН».

Однією з ознак того, що виконання передвиборних обіцянок НУ-НС може загальмуватися, керівник Секретаріату назвав припинення процесу створення єдиної демократичної партії. «Злиття партій, що утворили блок «Наша Україна – Народна Самооборона», було однією з вимог, що зумовила президентську підтримку цій політичній силі. Зараз ми чуємо про якісь труднощі на шляху об´єднання. Отже, партійні лідери демонструють або нестачу менеджерських навиків, або відхід з попередніх позицій», - відзначив Балога.

У цьому контексті він назвав безглуздими всілякі запевнення політичних сил у підтримці діючого Президента на майбутніх виборах Глави держави у разі виконання ним ряду умов.

«Скажу відверто: тим, хто вже стурбований своєю роллю в майбутній президентській кампанії, спочатку слід поклопотатися про виконання власних обіцянок виборцям на зовсім недавніх виборах. Президенту не потрібні ніякі щедрі жести від тих, хто ще сам не показав суспільству свою дієвість. Він спирається не на хиткі політичні комбінації, а на волю народу», - підкреслив Балога.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини