Головний хор Івано-Франківська святкував десятиріччя

Про це інформує репортер MALAKAVA.

Кожної неділі і свята хор „Осанна” опівдні співає Божественну літургію в Церкві Христа Царя василіянського монастиря. Це не просто співочий колектив, а дружна духовна родина, яку єднають спільні прощі, реколекції, фестивалі, мандрівки. І особливо те, що проголошує сама назва, тобто дорога до спасіння, адже саме як спасіння перекладається з єврейської „Осанна”. Багато праці і любові обертаються успіхами. Наприклад, ще 8 років тому хор заслужив визнання найкращого церковного хору на Всеукраїнському форумі християнської молоді в Києві. Має й інші нагороди. Випущено два компакт-диски з піснями хору.

Серед перших пісень були звернені до Святого Миколая, що не випадково, адже хористи вважають святого своїм покровителем: першу літургію „Осанна” співала саме 19 грудня 1997р.

Концерт знову поєднав усіх, хто будь-коли співав в „Осанні”. Із тих, перших, хористів, вже вийшли священики та диякони, сестри-монахині й чудові подружні пари. „Осанна” приймала багато вітань, серед яких – від заступника голови ОДА Олега Коржака та начальника головного управління туризму і культури Володимира Федорака.

З піснями хору-ювіляра, його друзів - інших колективів, виступами солістів і танцюристів зала наповнювалася теплом, любов’ю та Божою славою. Оплески, вочевидь, відображали температуру сердець і насамкінець переросли в овації. Надто, коли у супроводі хору священик церкви о. Григорій виконав арію-молитву з опери „Запорожець за Дунаєм”.

Насамкінець увесь склад хору (теперішні та колишні учасники) заспівали Петриненкове „Боже, Україну бережи” – доречне, як і все в цьому чудовому концерті.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини