Івано-Франківські «нашоукраїнці» обрали нового голову

О. Коржак, який, до речі, є зятем нині чільного «нашоукраїнця» екс-мера Івано-Франківська Зіновія Шкутяка, на цьогорічних виборчих перегонах очолював міський виборчий штаб «Нашої України» і, як зазначали на конференції його колеги, «проявив себе прекрасним організатором, здібним партійним менеджером та просто чудовою людиною». А буквально днями Олега Коржака запропоновано призначити одним із заступників голови облдержадміністрації.
Окрім справ, так би мовити, суто організаційних, говорили делегати «нашоукраїнської» партконференції і про далеко не прості стосунки депутатів-«нашоукраїнців» та бютівців із міським головом Віктором Анушкевичусом. На їх переконання, «настав час кінчати з хаосом, що панує в коридорах мерії, та кадрово посилювати міську владу за рахунок представників наших політичних сил».
Привітавши своїх колег-однопартійців «зі святом демократії», голова обласної організації НСНУ, народний депутат Зіновій Шкутяк заявив: «Коаліція демократичних сил у парламенті буде неодмінно створена, і до неї приєднається блок Литвина». Він також сказав, що «процес об’єднання партій національно-демократичного спрямування триває і завершиться створенням потужної правоцентристської політичної сили». Насамкінець «нашоукраїнський» партійний чільник зазначив: «Дискредитуючи ідеали Помаранчевої революції, вороги українства готують для нас грузинський сценарій, але ми їм цього зробити не дозволимо».
Р. S. Учора, коли це число «Галичини» версталося до друку, із заявою для представників ЗМІ виступив заступник голови Івано-Франківської міської організації НСНУ, депутат міської ради Сергій Борзов. У ній, зокрема, йдеться про те, що «до участі в цьому зібранні його як делегата не допустили охоронці». Їх дії підписант цього документа трактує як такі, що «порушують Конституцію України, закони України «Про політичні партії» та «Про статус депутатів місцевих рад», а також статут партії «Народний союз «Наша Україна». З цього приводу він звернувся до правоохоронців, які, як він вважає, повинні дати цьому фактові належну правову оцінку.
Крім того, чільний «нашоукраїнець» переконаний, що звітно-виборна конференція міської організації НСНУ «є нелегітимною, бо висування її делегатів відбувалося не на конференції, як цього вимагає партійний статут, а в осередках». С. Борзов також звинуватив її організаторів «у недопущенні до його участі членів партії, які мають відмінну від керівництва міської організації НСНУ позицію».
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини