Микола Палійчук відкрив лижний сезон на "Буковелі"

За словами губернатора, відкриття сезону катання на лижах у другій половині листопада – це добра ознака, що цьогорічна зима для знаного гірськолижного курорту «Буковель» вдасться на славу.

Микола Палійчук говорив про те, що гірськолижний курорт «Буковель», який знаходиться на території Яремчанської міської ради, у селі Поляниця, є реалізатором багатьох соціальних проектів регіону. Зокрема, лише цього року на добудову місцевої загальноосвітньої школи виділено 4 млн грн (школу планують здати в експлуатацію у вересні 2008 року). Громада міста Яремче отримала суттєву допомогу у будівництві церкви, міська рада – у проведенні гуцульського фестивалю, щорічних Днів Яремче…

За підрахунками відпочинкового комплексу «Буковель» Олександра Шевченка, завдяки ГК «Буковель» Яремчанський регіон збагатився 10 мільярдами доларів.

Згадавши про безсніжну минулу зиму, яка була збитковою для «Буковеля», Олександр Шевченко принагідно запросив місцевих і київських журналістів (учасників прес-конференції) на закриття сезону 30 квітня наступного року. Мовляв, «так було у добрі сніжні часи і ви були свідками цьому». Водночас він поінформував представників ЗМІ про те, що цього року до послуг гостей «Буковеля» – 14 витягів, що простяглися на 50 км. За новий сезон тут планують обслужити 700-800 тисяч туристів. Забезпечено роботою 700 місцевих мешканців в сезон; середня зарплата-від 1000 до 2000 тисяч гривень.

На прохання івано-франківських журналістів – підтвердити або спростувати чутки про те, що Олександр Шевченко був серед ймовірних кандидатів на посаду заступника голови облдержадміністрації, Микола Палійчук зазначив: «Ця інформація преси була новиною для нас обох. Так, Олександр Шевченко – найкращий менеджер і він на своєму місці».

Своєю чергою директор «Буковеля» (ТОВ «Скорзонера») Олександр Шевченко уточнив: «Я людина команди, групи Приват, і бачу себе саме в цьому бізнесі».

Журналісти запитували, чи не є гальмом у розвитку «Буковеля» Івано-Франківський аеропорт, який хоча і має статус міжнародного, проте в останні роки ледь жевріє.

Губернатор підтвердив те, що орендатором аеропорту є «Нафтохімік Прикарпаття» (м. Надвірна) проте, мовляв, ще невідомо чи теперішні орендарі хочуть його купити. Це питання він, на разі, вивчає разом з обласною радою, адже аеропорт є власністю громади області.

Запевнивши журналістів в тому, що в області буде розроблено нову програму розвитку туризму, над якою працює його команда, Микола Палічук підкреслив: «Зараз я пришвидшу проект спорудження аквапарку в місті Яремче, який уже розроблений, проте гальмувався багатьма службами. В нашому регіоні працює 190 приватних зелених садиб; місцеве населення вміє і хоче заробляти гроші у себе вдома, а не десь закордоном. Завдання влади – допомогти їм у закономірному прагненні жити краще, розвивати родинний бізнес, і з його допомогою розвивати наш прикарпатський край».
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини