Вивчалася робота закладів культури Надвірнянщини


У виїзному засіданні 15 листопада 2007 року приймали участь начальник головного управління туризму і культури В.Федорак, голова Надвірнянської РДА І.Писклинець, заступник начальника Надвірнянського відділу культури і туризму Багрійчук О., директор РБК І.Романюк, директор ЦРБ М.Кушнерчук, директор ЦБК для дітей М.Ткачук, директор дитячої художньої школи Н.Бондаренко, директор музею історії Надвірнянщини О.Зварчук, методисти закладів культури.


На даний час в районі функціонують 35 клубних закладів, 41 бібліотека, 3 музеї, 5 мистецьких шкіл. В більшості закладів (клубах та школах) проведено капітальні ремонти приміщень та заміну теплосистем, а в с. Добротові відкрито народний музей. Значно підвищився рівень забезпечення оргтехнікою методистів закладів культури. Навчання в спеціалізованих мистецьких школах стає все більше популярним – з кожним роком збільшується кількість дітей, які бажають в них навчатися.

Разом з цим виокремлено проблемні питання – серед яких потреба будівництва нового Районного Будинку Культури в Надвірній, добудова Музею історії Надвірнянщини, освітлення вулиць, що прилягають до навчальних закладів культури.

Акцентовано увагу на потребі співпраці з місцевими депутатськими корпусами, великими підприємствами району.

Обговорено плани роботи на наступний рік, висловлено пропозиції про проведення в 2008 р. на Надвірнянщині пленеру художників, представлення робіт митців на виставці до святкування ювілейної річниці хрещення.

В найближчому часі в Надвірнянській районній бібліотеці буде відкрито Інтернет-центр (за сприяння Посольства США в Україні), створено її веб-сторінку www.lib.n.com.ua. Інтернет-центр буде відкритий для відвідувачів впродовж шести днів на тиждень.

Представники головного управління туризму і культури передали для ряду музеїв і бібліотек спеціалізовану наукову літературу.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини