Вперше в історії Івано-Франківська в бюджеті розвитку міста планується закласти 200 млн. грн.

Вони підуть на реалізацію більш як 80 життєво важливих для громади програм, зокрема, економічного і соціального розвитку міста, підтримки підприємництва, інвестиційного розвитку, молодіжного житлового будівництва, спорудження пам’ятників і водозахисних дамб, ремонту житла, близько 20 медичних програм і стільки ж освітянських та інших.

Цифра 200 млн. є відчутною. Для порівняння: в минулому році бюджет розвитку міста склав майже 30 млн. грн., виконано було тільки 21 млн. 200 тис. грн. Уже в цьому році збільшився вдвічі – понад 56 млн. грн.

Бюджетну резолюцію 2008 року винесено на громадське обговорення, а журналістам цей документ репрезентував начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик.

На виконання програм залучатимуться кошти з різноманітних джерел: від субвенцій з державного бюджету до міжнародної технічної допомоги і екологічного фонду від найбільших підприємств-забруднювачів.

Майже кожна третя програма стосується комунальної сфери: тобто це наше житло, дороги, освітлення, транспорт, питна вода, зони відпочинку і т.д. І половина цих програм – нові, на які ще повинна дати своє добро сесія міськради. Про це розповів журналістам начальник управління ЖКГ Петро Косюк.

Серед нових програм – „чисте місто”, впорядкування доріг і транспортних розв’язок; встановлення нових світлофорів, які б забезпечували „зелену хвилю”; впорядкування підвалів, проведення в них дератизації; вертикальне озеленення, оформлення балконів; аерація озера, щоб можна було в ньому купатися та інші.

За словами начальника управління економіки та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдана Білика, на виконання програм, що стосуються „комуналки”, розраховують використати запозичення – це 50 млн. грн. та кошти з екологічного фонду.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини