Чи врятує селянина турист, або про перспективи розвитку Рожнятівщини

Учасниками заходу стали: Мар’ян Бардяк - заступник голови районної державної адміністрації, Василь Гулій - заступник голови районної ради, Любомир Михайлів - головний спеціаліст відділу культури і туризму районної державної адміністрації, 17 сільських голів гірських населених пунктів району, роботодавці, а саме: Ігор Коляджин - директор держпідприємства „Брошнівське лісове господарство”, Ігор Бойчук - директор підприємства „Осмолодське лісове господарство”, Леонід Ничипорчук - директор ТзОВ „Лютошари”, Степан Максимів – підприємець, власник садиби „Високий беріг”.

Розпочав роботу семінару директор районного центру зайнятості Ярослав Вишневський, який зазначив, що розвиток туризму в районі є реальним шляхом вирішення проблеми зайнятості населення та створення нових робочих місць в сільській місцевості. В семінарі також взяли участь та виступили: Оксана Ткачик - заступник начальника відділу організаційної роботи та взаємодії з соціальними партнерами та громадськістю обласного центру зайнятості, Ольга Шевчук - головний спеціаліст відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості, Марія Семеген - провідний спеціаліст відділу надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості, Василь Рибчак - начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості, Іван Гавкалюк - начальник відділу активної підтримки безробітних районного центру зайнятості.

Досвідом зайняття сільським зеленим туризмом поділився приватний підприємець Степан Максимів з с. Луги, який є власником приватної садиби „Високий беріг”. Він зазначив, що колись від батьків йому дісталася частина невжитків на окраїні села. Будуючи на тому місці житло, Степан Іванович задумався про можливість заробляти гроші просто вдома, займаючись сільським зеленим туризмом. Звичайно, найперше створив всі необхідні умови для проживання гостей, запропонував смачну домашню кухню. До нього приїжджають заможні кияни і мешканці із східної України, облюбували гірську місцину іноземці. „Проживання в садибі досить дешеве - 50 грн. з особи на добу, включаючи сніданок, - каже Степан Іванович Максимів. За окрему плату можна купатись в басейні та відвідати сауну, грати в більярд, ходити на відпочинок в гори з місцевим гідом-провідником.

Далі, згідно програми семінару, учасники заходу відвідали населені пункти вниз по ріці Чечва, а відтак вверх по ріці Лімниця. Дорогою навідувалися в кімнату-музей флори і фауни Спаського лісництва ДП „Брошнівське лісове господарство”, історико-краєзнавчий музей в с.Цінева, музей Івана Вагилевича в с.Ясень, знану „Кедрову палату” в Підлютому. На форельному господарстві, що неподалік, спілкувалися з працівниками господарства, милувалися тут в’юнкою королівською рибою форель, яку вирощують у ставках, карпатськими глухарями, що „мешкають” у спеціальному вольєрі.

Незабутні враження залишилися у кожного учасника семінару після відвідин новозбудованих туристичних комплексів сучасного європейського зразка - відпочинкового „Вільні вітри” в урочищі Лютошари та пансіону „Ганц” в с.Осмолода.

На завершення семінару всі учасники висловили побажання і надалі проводити подібні заходи, залучаючи до участі більше краян з числа широкої громадськості.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини