Депутати обласної ради дозволили ще три роки експлуатувати Ново-Мізунське родовище мінеральних вод

Через розбіжності у поглядах фракції БЮТ та "Наша Україна", засідання сесії 9 листопада довелося перенести. Розблокували роботу 16-ої сесії вироблені робочою групою під керівництвом заступника голови облради Остапа Дзеси «декілька застережень»: «Термін дії спеціального дозволу ТОВ «Мізунь» обмежити 3 роками; забезпечити можливість вільного загальнодоступного відбору води в розмірі до 30% дебету кожної свердловини; при розробці кожної свердловини питної та лікувальних вод облаштувати кожну з них загальнодоступними кюветами із проведенням благоустрою».

Як зазначив Остап Дзеса, «про жодне рейдерство не йдеться. Застереження єдине – не допустити монополізацію родовища та забезпечити вільний доступ до нього».

За матеріалами згаданої робочої групи, 20 липня 2007 року завершився термін дії спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Мізунь». Із свердловини 8-Г, з якої проводиться забір води, через трубопровід відводиться надлишок технологічної води. Цей трубопровід є джерелом вільного відбору води для усіх бажаючих. На 5 інших свердловинах проводяться дослідження. Всі 6 свердловин об´єднані в одне родовище. Як стало відомо в Державному комітеті природних ресурсів України, ці свердловини можна розділити та розглядати як різні родовища».

Нагадаємо, до складу робочої групи з додаткового вивчення питання Мізунського родовища мінеральної столової води входили депутати обласної ради: Ольга Бабій, Лідія Дмитрів, Григорій Горбаль, заступник голови облдержадміністрації Володимир Шкварилюк, голови Долинської РДА та райради Василь Іванишин і Василь Романюк, акціонери ТОВ «Мізунь».

У Новому Мазуні видобувають та розливають природну лікувально-столову хлоридно-гідрокарбонатну натрієву мінеральну воду «Горянка».

9 листопада через певні розбіжності депутатських фракцій «Нашої України» і БЮТ щодо питання про надання згоди ТОВ «Мізунь» на продовження спеціального дозволу на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку, ділянки Ново-Мізунського родовища мінеральних лікувально-столових вод, що у Долинському районі, голова обласної ради Ігор Олійник вимушений був перенести друге пленарне засідання сесії.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини