Анушкевичус шукає партнерів серед голів будинкових комітетів

Учасники наради відзначили: міськвиконком шукає шляхи налагодження дієвого діалогу з громадськістю задля залучення іванофранківців до спільного вирішення проблемних питань життєдіяльності багатоповерхівок, кварталів, мікрорайонів.

Вагомим стимулом для створення та діяльності будинкових комітетів в місті Івано-Франківську є проведення великооб’ємних ремонтних робіт за програмою розвитку (ПР) ООН (Муніципальна програма сталого розвитку). Зокрема, у 2005році здійснено ремонтні роботи в 15 будинках на суму 336,1 тис. грн, в 2006 році – в 13 будинках на суму майже 2 млн грн, а в 2007 такі роботи ведуться в 11 будинках за кошти ПРООН, а в 4 багатоповерхівках – за місцеві кошти. Проекти по 15 будинках затверджено для реалізації.

Перевага у плануванні та фінансуванні таких робіт надається будинкам, де створені та діють будинкові комітети. Здійснено великий обсяг робіт з реконструкції підвальних розгалужень, шатрових дахів, ремонту сходових кліток, виконання інших робіт при співфінансуванні міського бюджету, ПРООН та внесків мешканців.

Окрім того, відповідно до програми «Будівництво малих архітектурних форм, дитячих, спортивних та ігрових майданчиків в мікрорайонах міста на 2007 рік за рахунок міського бюджету», прийнятої міською радою, у поточному році споруджено 17 спортивно-ігрових майданчиків. Всього на ці роботи освоєно 415 тис. грн, з них 92 тис. грн – з коштів бюджету розвитку, 323 тис. грн – з фонду соціально-економічного розвитку міста. Ремонт внутрібудинкових територій, вуличного освітлення та інші роботи також першочергово виконуються там, де створені і діють будинкові комітети.

З ініціативи голів будинкових комітетів, при погодженні із керівництвом ЖЕО, на реалізацію проекту «Запровадження системи роздільного збирання, сортування і переробки ТПВ у м. Івано-Франківську» встановлено 42 контейнерні майданчики для збирання твердих побутових відходів (макулатури, скла та ПЕТ-пляшок).

За словами начальника УЖКГ Петра Косюка, при плануванні бюджету на наступний рік перевага щодо проведення ремонтних робіт надаватиметься саме тим будинкам, де працюють органи самоорганізації населення.

Найбільше нарікань голів будинкових комітетів було щодо проблем водо-теплопостачання, вивозу сміття, впорядкування підвалів, сходинкових кліток, освітлення прилеглої території, ремонту дахів.

Підбиваючи підсумки наради, Віктор Анушкевичус дав відповідні доручення щодо реалізації зауважень, які прозвучали, наголосив на необхідності налагодження більш тісної співпраці комунальних служб з будинковими комітетами, оскільки це, за його словами, «один із шляхів конче потрібного реформування системи житлово-комунального господарства міста».

Д О В І Д К А

З початку скликання Івано-Франківської міської ради (2006 рік) тут зареєстровано та продовжено повноваження 77 будинкових комітетів; завершують процедуру реєстрації ще 24; діє квартальний комітет приватного сектора мікрорайону Пасічна, територіальний комітет мікрорайону Опришівці.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини