ЛУЖНИЙ РОЗКАЗАВ ПРО ПРОБЛЕМИ "ДИНАМО", А ФЕРГЮСОН СКАЗАВ ЩО "МЮ" БУЛО НУДНО ГРАТИ ПРОТИ ТАКОГО СУПЕРНИКА

[b]Київ ЛУЖНИЙ: «У НАС ВЗАГАЛІ НЕМАЄ РЕЗЕРВУ»[/b]
Прес-конференція виконуючого обов´язки головного тренера «Динамо» відразу почалася з питань журналістів.


[b]- У чому головна причина події сьогодні?[/b]

- Те, що відбулося, трапилося не сьогодні і не вчора, не місяць тому і не рік тому. Це трапилося роки три-чотири тому, - несподівано почав розмову з представниками ЗМІ Олег Лужний. - Зараз ми пожинаємо плоди. Якщо ж говорити конкретно про сьогоднішній матч, то по перших 25-ти хвилинах гри я взагалі не маю ніяких претензій до хлопців. У цей період зустрічі у «Манчестера» і близько не було гольових моментів біля наших воріт. А ось у нас були два моменти, і ми цілком могли відкрити рахунок. У першій половині першого тайму хлопці повністю виконували установку на гру. Як результат - два шанси для того, щоб забити гол. Проте можливості ми ці не реалізували, а пізніше пропустили гол із-за смішної помилки. У кожному матчі ми дозволяємо суперникові забивати нам або після кутового, або з штрафного. Сьогодні, після того, як ми пропустили саме такий м´яч, наша гра розвалилася. Проте в другому таймі приблизно з 20-ою по 35-у хвилину ми теж непогано виглядали, і в одному з моментів повинен був забивати Рінкон. Але у результаті, маємо те, що маємо. Нам ще дуже далеко до рівня «манчестер Юнайтед».


[b]- Про що ви розмовляли з Фергюсоном після гри?[/b]

- Нічого цікавого в тій розмові не було.


[b]- Сьогодні ви вперше керували командою від початку і до кінця матчу. Чи дала вам гра, продемонстрована «Динамо», додаткову інформацію про проблеми, з якими стикається команда останнім часом?[/b]

- Проблем у нас дуже багато, і я навіть не знаю, з чого потрібно починати. Організації гри немає, дисципліни немає. Поки сьогодні на полі була дисципліна, доти була і гра. Потім ми пропустили із стандартного положення. Я вважаю, що команда не має права пропускати із стандартних положень.


[b]- Якими тепер будуть завдання «Динамо» в цій Лізі чемпіонів, виходячи з поточного турнірного положення?[/b]

- Цілі будуть максимально можливими. У нас залишилися два матчі - з «Ромою» і «Спортінгом», боротимемося в цих поєдинках за вихід у Кубок УЄФА. Незалежно від турнірного положення, в матчах, що залишилися, постараємося взяти максимальну кількість очок. Чи дозволить це нам у результаті зайняти третє місце в групі, що дає право продовжити боротьбу в Кубку УЄФА, покаже час.


[b]- Сьогодні ви поставили в обороні ветеранів: Ващука і Федорова. Це концепція або просто вимушена міра?[/b]

- А у нас немає особливого вибору футболістів. Сьогодні я поставив на гру всіх захисників, які більш менш стоять на ногах, які можуть віддати пас. А грати з «Манчестером» в чотирьох захисників в лінію - це абсурд. Вважаю, що Ващук і Федоров сьогодні зіграли дуже добре.


[b]- Чому в заявку на сьогоднішній матч не потрапили Юссуф і Несмачний?[/b]

- Вони отримали травми під час вчорашнього тренування. І у Юссуфа, і у Несмачного проблеми з коліном.


[b]- Коли вони повернуться в основний склад?[/b]

- Не знаю. Це треба запитати у лікарів.


[b]- «Динамо» круто програло «Манчестеру» обидва матчі. На ваш погляд, в якому з цих двох поєдинків вашою командою була показана краща гра?[/b]

- Не можу сказати. Вам видніше. Ви самі можете відповісти на ваше питання.


[b]- Ви всього декілька днів керуєте підготовкою «Динамо», але скажіть, на ваш погляд, цю команду ще можна навчити грати? Чи задовольняє ця команда вашим вимогам по кваліфікації гравців?[/b]

- У нас в команді задоволено багато вікових гравців, ветеранів команди, але з іншого боку не видно тої молоді, яка б могла стати гідною зміною. Що стосується вашого першого питання, то кожного гравця можна чомусь навчити. Але я вважаю, що нам необхідне багато що поміняти. Якщо не буде змін, то я не знаю, на що ми можемо сподіватися в майбутньому.


[b]- Ви сьогодні зіграли з одним форвардом - Мілевським. Скажіть, чи не здається вам Артем дуже «важким» в порівнянні з тим же Бангурою?[/b]

- Вважаю, що сьогодні Мілевський, поки у нього були сили, виглядав пристойно. Йдеться про весь перший тайм і перші п´ятнадцять хвилин другої половини зустрічі. А Бангура зараз не у формі, він багато пропустив із-за травми.


[b]- Напередодні сьогоднішньої гри ви говорили про те, що необхідно багато змінити для того, щоб команда почала грати. Скажіть, психологічний стан гравців і кадровий резерв дозволяють вам проводити задумані зміни напередодні майбутнього матчу з «Шахтарем»?[/b]

- Резерву як такого у нас взагалі немає. Гравці, які сьогодні вийшли на поле, і гравці, які залишилися на лавці запасних, - це вся наша основна обойма. Хіба можна в таких умовах говорити про резерв? - процитував рульового киян dynamo.kiev.ua.


[b]ФЕРГЮСОН: «ОБІГРАВАТИ ТАКІ КОМАНДИ НУДНО»[/b]

Сер Алекс Фергюсон після матчу з «Динамо» не жалів добрих слів в адресу своїх підопічних, які прекрасно пристосувалися до ігрової манери киян і не залишили суперникові жодного шансу. Окремо шотландець відзначив захисника Херарда Піке, що проявив себе футболістом з «величезним потенціалом».

«Це був хороший урок для наших молодих гравців, яким довелося зіткнутися з незвичною для себе схемою з трьома центральними захисниками, - передає слова наставника МЮ uefa.com. - В перші 20 хвилин вони насилу підбиралися до суперника, але після гола Піке все змінилося. Другий м´яч став результатом прекрасної комбінації за участю Карлоса Тевеса і Уейна Руні. У другому таймі ми могли забити ще, проте могли і пропустити, коли після самої перерви нас виручив Томаш Кущак».

«Суперник грав від оборони, діяв гранично організовано, а обігравати такі команди деколи буває нудно. Наших гравців це, втім, не збентежило, і вони продовжили гнути свою лінію. Піке сьогодні провів фантастичний матч. Цей хлопець, здатний з однаковим успіхом грати на позиціях у центрі півзахисту, в центрі або на правому фланзі оборони, ще раз довів справедливість слів про свій величезний потенціал», - не нарадується на свого підопічного Фергюсон.

«Оскільки експерименти, які ми дозволяли собі в минулому сезоні, закінчилися плачевно, то постараємося обіграти «Спортінг» і вийти з групи з першого місця», - підсумував Фергі.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини