УРАЇНСЬКИМ ТУРИСТАМ СЛІД УТРИМАТИСЯ ВІД ПОЇЗДОК ДО ГРУЗІЇ ЧЕРЕЗ НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН

Як повідомляє агентство [hh]http://www.newsgeorgia.ru/[h]Новости-Грузия,[/h] Президент Грузії видав декрет, яким оголошується про введення в столиці країни надзвичайного стану.

Дія декрету розповсюджується тільки на Тбілісі. Декретом, зокрема, вводяться тимчасові обмеження на проведення демонстрацій і маніфестацій.

Про це повідомив на надзвичайному брифінгу ввечері 7 листопада прем’єр-міністр Грузії Зураб Ногаїделі.

"Півтори години тому президент Грузії підписав декрет про запровадження в Тбілісі надзвичайного стану", - сказав Ногаїделі.

"Протягом 48 годин, згідно з Конституцією Грузії, декрет буде представлений парламенту на затвердження. Декретом вводяться тимчасові обмеження на проведення демонстрацій і маніфестацій, а також на заклики у ЗМІ до насильства, зміщення влади і організації безладів, а також повалення влади із застосуванням сили", - повідомив прем’єр.

"Вводяться тільки ці обмеження. З іншого боку свобода слова ніяк не обмежується", - сказав Ногаїделі.

"Як тільки буде відновлений звичайний порядок, природно, що надзвичайне положення буде відразу знято. І відновиться звичайне функціонування ЗМІ", - заявив Ногаїделі.

"Ви знаєте, що сьогодні була спроба перевороту", - зазначив прем’єр.

Згідно "з" пунктом 73 статті Конституції Грузії, надзвичайний стан вводиться президентом, коли "у час війни або масових безладів, при зазіханні на територіальну цілісність країни, у разі військового перевороту або озброєного повстання, екологічної катастрофи і епідемій, або в інших випадках, коли органи державної влади позбавлені можливості нормально здійснювати свої повноваження".

Згідно з Конституцією, президент може оголошувати надзвичайний стан на всій території країни або в якійсь з її частин, і не пізніше 48 годин з моменту ухвалення відповідного декрету вносить це рішення на затвердження до Парламенту.

Під час надзвичайного стану президент, згідно з Конституцією, видає декрети, що мають силу закону, і діють до закінчення надзвичайного стану; здійснює надзвичайні заходи. Декрети представляються до Парламенту, коли він збереться на засідання. Надзвичайні повноваження розповсюджуються тільки на ту територію, де з причин, вказаних у цьому пункті, оголошено надзвичайне положення.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини