Прикарпатцям пропонується участь в Програмі сусідства „Румунія – Україна”

Про історію цієї програми, умови та пріоритети нового конкурсу, а також про те, як правильно заповнювати аплікаційні форми на проекти, змогли дізнатися учасники семінару-навчання за участю експертів центру інформації цієї програми, що проходив в Івано-Франківській ОДА.

Фонд другого конкурсу проектів у рамках програми сусідства „Румунія – Україна” складає 4 млн. 750 тис. євро. Усі гранти, надані за цією програмою, провинні бути спрямовані на стимулювання місцевого соціально-економічного розвитку, зокрема розширення та зміцнення туристичного сектора і транскордонного економічного співробітництва; розвиток інтегрованих систем транскордонного співробітництва, на розвиток транскордонної інфраструктури транспорту та кордону, на поліпшення транскордонного управління навколишнім середовищем. Є також проекти „Від людини до людини” для розширення контактів між людьми в цих секторах (економічний розвиток, адміністративна реформа, екологія, питання культури тощо).

У програмі можуть брати участь регіональні та місцеві органи влади, а також громадські організації з Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської та Чернівецької областей, а також із румунських повітів.

Тож є можливість стати учасником таких проектів. От тільки зацікавлення програмою було куди більшим в Чернівцях, ніж в Івано-Франківську. А, як відомо, під лежачий камінь вода не тече.

Останній термін подання заявок 18 січня 2008 року.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини