ОЛЕГ ЛУЖНИЙ ЗАМІНИВ ЙОЖЕФА САБО

"Насамперед довідався в колег про самопочуття Йожефа Сабо, якому бажаю якнайшвидшого одужання, - розповів Анатолій Дем’яненко. - Що стосується кандидатури Олега, то вибір на його користь, мені здається, продиктований низкою обставин.

По-перше, він у тренерській справі не новачок, пробував сили в латвійської Венті. По-друге, Лужний виступав в Англії під керівництвом Арсена Венгера. У цього фахівця є чому повчитися, адже про нього, як і про Валерія Лобановського, говорять: хто в нього грав, завершує кар’єру готовим тренером".

Також екс-тренер Динамо відзначив сильні тренерські якості Лужного, які можуть допомогти киянам вийти з ігрової кризи: "Лужний може зробити те, що з успіхом вдавалося йому під час перебування капітаном Динамо. А саме - залізною рукою встановити в команді дисципліну і надихнути гравців на боротьбу навіть із суперником калібру МЮ. Когось - простим російським або українським словом, когось - за допомогою дару переконувати. Важливо при цьому відчувати межу між необхідною суворістю і тренерською дипломатією.

Знайде Лужний за дні, які залишилися до зустрічі на Олд Траффорд, потрібні слова - усе в нього вийде. Не знаю, чи візьме Динамо реванш за поразку в Києві, але тренуванням з підвищеною відповідальністю, як називав деякі матчі Лобановський, для англійців гра проти українського чемпіона не стане".

На питання про те, що потрібно змінювати у складі Динамо, щоб команда показувала впевнений та ефективний футбол, Дем’яненко відповів, що вся проблема київського клубу - у психології гри.

"Лужний і в моєму штабі, і в Сабо відповідав за дисципліну, стежив, щоб футболісти, особливо молоді, не порушували режим. Він вміє не тільки поставити завдання, але і домогтися неухильного його виконання. І це напередодні матчу в Манчестері - головний козир нового головного тренера Динамо", - підсумував Анатолій Дем’яненко.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини