В Івано-Франківську пройшов показовий суд над комуністичною ідеологією

На імпровізованій сцені суд відбувався відповідно до процедури: були судді, потерпілі та обвинувачені, адвокати. «Комунізм» (хлопець у червоній майці із серпом та молотом на грудях) у суді виступав російською мовою і говорив про злочини УПА і про «бандеровцов», которых почему-то ценят только на западе Украины».

За словами голови Івано-Франківської обласної організації “Національний альянс” Олени ПЕТРОВОЇ, для багатьох українців 7 листопада є днем скорботи за потерпілими від радянського режиму. «Івано-Франківський «Національний альянс» хоче винести на показовий суд обвинувачення проти радянського режиму і домогтися засудження комуністичної ідеології та породжених нею інших антиукраїнських рухів, організацій, на зразок «Євразійського союзу молоді», як свого часу у Нюрнбергу було засуджено фашизм», - наголосила вона.

По завершенню судового процесу відбувся символічний похорон комунізму, як пережитку радянських часів, а також новітніх ідей, спрямованих проти української нації. Члени Альянсу поховали «комунізм». «Хотілося б, щоб імперські і антиукраїнські ідеї були так само поховані і в свідомості наших співвітчизників», - підсумувала О.ПЕТРОВА.

Захід відбувся без ексцесів при присутності правоохоронців.

А в першій половині дня свої заходи провели комуністи Прикарпаття. У приміщенні Івано-Франківського обкому Комуністичної партії відбулися урочисті збори з нагоди 90-ї річниці Жовтневої революції, на яких партійних активістів нагороджено грамотами. Члени обласної і міської організацій КПУ на Меморіальному кладовищі поклали вінки і квіти до могил полеглих воїнів, які визволяли Івано-Франківськ від фашистських загарбників.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини