Через тиждень міліцейське керівництво розкаже Ющенку, що відбувається в Україні

Відповідну інформацію генерал міліції Корнієнко має надати Президенту в тижневий термін, повідомляє прес–служба глави держави.

МВС має відрапортувати, як вона протидіє рейдерським захопленням підприємств та земельних ділянок, а також розслідує розбійні напади на відділення комерційних банків, зокрема у Києві, Запорізькій, Донецькій, Івано–Франківській областях.

Ішлося під час зустрічі і про рекордну кількість дорожньо–транспортних пригод. Ще б пак! За 9 місяців цього року на автошляхах України сталося 44,7 тис. ДТП, у яких загинуло шість із половиною тисяч людей. Відтак Віктор Ющенко доручив МВС у короткий термін підготувати законопроект, який би суттєво підвищив розмір штрафних санкцій за порушення Правил дорожнього руху, а також дозволив би працівникам ДАІ застосовувати штрафні санкції на місці.

Нагадаємо, що відповідний законопроект із високими штрафами був розроблений ще за каденції на чолі МВС Юрія Луценка, коли Департамент ДАІ очолював Сергій Коломієць. Тож не зрозуміло, чому нове керівництво МВС відклало закон у довгу шухляду, адже ще рік тому він уже був погоджений на всіх рівнях Кабміну, лишалося тільки внести його на розгляд ВР.

«Взимку уряд боровся за владу, навесні Президент розпустив ВР, а влітку політики готувалися до дострокових виборів — було не до закону», — неофіційно пояснило [hh]http://www.umoloda.kiev.ua[h]«УМ»[/h] поінформоване анонімне джерело в Департаменті ДАІ МВС. — До того ж антикризовики не наважилися підвищувати штрафи водіям перед виборами, бо це ж голоси!».

У ДАІ запевняють, що готові виконати доручення Президента й одразу внести відповідний законопроект, як тільки Верховна Рада почне працювати, але зазначають, що час втрачено, тому раніше розроблений законопроект потрібно доопрацьовувати, вносити зміни, які диктує сьогодення.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини