Мер Болехова Зенон Макота пообіцяв, що АЗС в парку не буде

Вранці 5 листопада люди заблокували трасу Львів-Чернівці, що проходить через місто Болехів, а саме, біля парку колишнього Болехівського лісокомбінату. Це акція протесту проти будівництва АЗС на території цього парку. Громада хоче, щоб міська влада прислухалась до думки людей, які вважають, що автозаправним станціям не місце під вікнами жилих будинків і у відпочинкових зонах.

Думки місцевої влади з цього приводу розходяться. Секретар Болехівської міської ради Андрій Романюк доводить переваги будівництва АЗС тим, що забудівник згодився облагородити територію парку біля заправки. Отже, зі слів Андрія Романюка, парку ніякої шкоди не буде, а лише користь. Але кому потрібен парк, як місце відпочинку дітей та дорослих, поряд з АЗС?

Міський голова Болехова Зенон Макота каже, що рішення сесії міської ради щодо надання ділянки під спорудження АЗС не підписав, оскільки він особисто проти такого будівництва. А дозвіл на проектно-пошукові роботи дав ще попередній міський голова.

Заступник голови Івано-Франківської обласної організації Партії Зелених України Володимир Бусел вважає, що подібних ситуацій із порушенням законодавства щодо будівництва є дуже багато. І часто виходить так, що чиновники, які надають дозволи з порушеннями, уже не працюють, а з нової влади немає, що питати. Але відстоювати парк спільно з мешканцями Болехова Зелені будуть до кінця. Якщо потрібно, то захищатимуть парк у суді.

За кілька годин на трасі по обидва боки протестуючих утворились величезні затори. Люди налаштовані рішуче – доки міський голова не скасує рішення про дозвіл на будівництво АЗС, будуть стояти. Врешті-решт мер публічно пообіцяв болехівцям, що підписувати дозвіл на будівництво АЗС ні в якому разі не буде. Люди звільнили трасу, але запевнили, що вийдуть на дорогу знову в разі недотримання мером своїх обіцянок.

Як повідомляла IA MALAKAVA, раніше болехівська міська рада [hh]http://malakava.com.ua/reg_article.php?id=4093&id_reg=2[h]дала дозвіл на будівництво автозаправки на місці парку,[/h] що знаходиться напроти жилого масиву.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини