ПОГРАБУВАННЯ ФІЛІЇ "ЕНЕРГОБАНКУ" В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ СТАЛО МОЖЛИВИМ НАСАМПЕРЕД ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ОХОРОНИ - НАЧАЛЬНИК ЦГЗ У

Пограбування сталося наприкінці робочого дня, розповів Василь Гультайчук. Двоє осіб у масках забігли до приміщення філії (відвідувачів на той момент там не було) і, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, змусили касирів віддати їм готівку. Зрозуміло, що шоковані й перелякані жінки, котрих не було кому захистити, змушені були виконати вимогу грабіжників. За попередніми даними, зловмисникам вдалося розжитися на 30 тисяч гривень. З місця події вони зникли на автомобілі.

При цьому Василь Гультайчук зауважив, що сама присутність людини у специфічній уніформі є засторогою для нападників. І, за іронією долі, підтвердженням його слів став випадок у Первомайську Миколаївської області - там пограбуванню банку завадили оперативні і професійні дії саме співробітників міліції з Прикарпаття.

На прохання повідомити детальніше про обставини цієї події, начальник ЦГЗ УМВС в Івано-Франківській області зазначив, що до Первомайська старший інспектор окремої роти спецпідрозділу міліції охорони "Титан" УМВС в Івано-Франківській області лейтенант Іван Мартинюк та сержант Степан Турик потрапили, охороняючи клієнта, котрий віз цінні папери. Виконавши свою місію, вони на службовій машині поверталися додому. На одній з вулиць навперейми автомобілю кинулася жінка. Вона була настільки схвильованою, що по суті мало що могла пояснити, лише показувала в бік одного з житлових будинків, в якому було розташоване банківське відділення. Лейтенант зрозумів, що потрібна допомога, і негайно побіг туди, а, опинившись у приміщенні, зрозумів, що тут відбувається пограбування.

Злочинець примусив жінку-касира висунути голову з віконечка каси. Однією рукою утримував її в такому положенні, а в другій тримав пістолета, приставивши його до голови жінки. Ще не витягнувши з кобури свого пістолета, Іван Мартинюк крикнув грабіжникові: "Кинь зброю!". Зловмисник обернувся на вигук, і цієї миті "титанівцю" вистачило, аби обеззброїти його. Наступної хвилини міліціонер, завдавши ще одного удару, позбавив грабіжника можливості до спротиву. Зрештою, в цей момент на допомогу лейтенантові вже прибіг сержант Степан Турик.

У затриманого зловмисника вилучили тисячу гривень та стільниковий телефон касира, викрадені в банку. Очевидно, йому цього виявилося замало і він ще щось вимагав у жінки.

Шкода, що в момент нападу на івано-франківську філію "Енергобанку" поблизу не було співробітників "Титану". Грабіжників наразі шукають.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини