Запланована на сьогодні сесія Івано-Франківської міської ради знову не відбулась (ОНОВЛЕНО)

Тут, не дивлячись ні на які перемовини, просування вперед немає.

Міський голова Віктор Анушкевичус наполягає на рівномірному розподілі "виконкомівських" місць серед найбільших фракцій міської ради із врахуванням його, як міського голови, квоти.

Про це повідомив на сесії мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

"На жаль, 30 жовтня зусиллями деяких керівників депутатських фракцій у черговий раз було зірвано засідання сесії Івано-Франківської міськради", — сказав мер.

За його інформацією, у залі зареєструвалися 20 депутатів з 60.

Мер пояснив, що в понеділок фракції "Наша Україна" і БЮТ в ультимативній формі висунули свої умови щодо формування нового виконкому.

"Автори цієї заяви стверджують, що в них відсутній проект рішення з цього питання, а перед початком пленарної заяви не скликалася погоджувальна рада", — продовжував мер.

Він назвав це перекручуванням фактів, оскільки проект рішення щодо виконкому було роздано депутатам 17 жовтня, а погоджувальна рада неодноразово скликалася.

З його слів, на погоджувальній раді було досягнуто згоди про новий виконком.

"І тільки непримиренна, неконструктивна позиція лідера фракції БЮТ Ярослава Бачкура щодо більшого представництва БЮТ у виконкомі привела до того, що переговори з цього питання зайшли в тупик", — сказав мер.

Анушкевичус вважає, що деякі політичні сили в міськраді намагаються контролювати його й матеріальні ресурси громади.

Він звернувся до лідерів політичних сил із закликом відкинути свої амбіції й продовжити конструктивну роботу міськради.

Мер призначив сесію міськради на 8 листопада.

Міський голова Віктор Анушкевичус також виступив із [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=4378&id_cat=3[h]оприлюднив зверненням до мешканців міста[/h], в якому черговий раз закликав усі сторони до порозуміння.

Як повідомляла IA MALAKAVA, Івано-Франківська міськрада вирішила змінити виконком 30 жовтня. Ініціаторами зміни виконкому стали фракції "Наша Україна" і БЮТ.

Раніше два заступники п. Анушкевичуса подали у відставку. За словами міського голови, [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=4363&id_cat=3[h]відставка цих чиновників[/h] пов´язана із формуванням [hh]http://www.malakava.com.ua/showarticle.php?id=4364&id_cat=3[h]нового складу виконавчого комітету[/h] для конструктивної роботи міської ради.

26 червня Івано-Франківська міськрада вирішила сформувати новий виконком після звіту старого.

6 березня Івано-Франківська міськрада відмовилася на вимогу БЮТ й "Нашої України" включити до порядку денного питання про відставку виконкому.

На їхню думку, склад виконкому не відповідає розміщенню політичних сил у міськраді.

16 травня 2006 року Івано-Франківська міськрада обрала виконком у складі 9 чоловік: 5 — від УНП і блоку "За Віктора Аншукевичуса", 2 — БЮТ й 2 — безпартійні.

Анушкевичус — член УНП.

На виборах 26 березня 2006 року в міськраду пройшли 22 депутати від "Нашої України", 17 — від БЮТ, 9 — від блоку "За Віктора Анушкевичуса", 4 — від Партії регіонів, 3 — від "Пори", 3 — від блоку Костенка й Плюща, 2 — від блоку "Національний вибір".

У міськраді налічується 60 депутатів.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини