У ФРАНКІВСЬКУ ПРОЙШЛА НАЙБІЛЬША ПЛАСТОВА СПАРТАКІАДА

Метою акції, окрім популяризації здорового способу життя, було вкотре згадати велику Українську визвольну боротьбу та надати можливість юнацтву попрацювати у групах.

На дійство зголосилось близько сімдесяти дівочих та хлоп’ячих команд різних вікових категорій, відібрано ж до участі було лише 48. Серед остаточних учасників були пластуни зі Львова, Івано-Франківська, Рівного, Києва, Луганська, Тернополя, Коломиї, Рогатина, Городка, Острога, Іваниківки, Самбора, Білих Ослав та ін.

По приїзді учасників змагань в перший день, окрім традиційної реєстрації та поселення, їх чекав творчий вечір, на якому відбулось урочисте жеребкування команд. Окрім цього спеціально для гостей виконували повстанські пісні Андрій Винницький та гурт „Петровичі”. В рамках вечору з екрану всім було представлено і фотопрезентацію „Пластуни – командири УПА”.

Наступного дня у манежі коледжу фізичного виховання та фізкультурно-оздоровчому комплексі проходили ігри з чотирьох видів спорту, а саме: футбол, волейбол, баскетбол та гандбол. Ввечері приємною несподіванкою для учасників та гостей Спартакіади став спеціальний концерт у клубі залізничників відомого українського гурту «ОТ ВІНТА».

У неділю, заключного дня, відбулись фінальні ігри ліпших команд. Вони показали, що в спорті найкраще серед хлопців - юнаків вправляються луганчани, перемогу здобула команда „Хлопці з Донбасу”, серед дівчат – юначок фаворитами стали франківчанки, а саме „Станіславські перці”, що належать до місцевого пластового куреня ім. М. Рудницької. Серед старших пластунів, вже традиційно переможцями стала команда «Червона Калина» та команда вихідців з куреня К. Зарицької.

На закриття змагань, з вітальним словом до пластунів прийшли народний депутат України - Зіновій Шкутяк, начальник управління у справах спорту ОДА – Любомир Пасічняк, начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА – п. Олександра Мечєва.

Як зазначив комендант пластової Спартакіади Руслан Марцінків: «Найголовніше те, щоб всі, хто приїхав сюди, зрозуміли, що найважливішим є пластова солідарність і спільна велика робота Пласту, як організації на благо своєї держави. Адже саме такі акції найбільш фізично вишколюють молоде покоління, котре просто повинне бути здоровим. Ще ми хотіли показати що не зважаючи на те, що вояки УПА, котрі ще досі чомусь не є визнаними українським урядом, заслуговують гідної пошани і того, щоб на честь їхньої боротьби називались подібні спортивні змагання».
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини