Віктор Анушкевичус: «До 2009 року ми введемо в експлуатацію ще 5 відремонтованих басейнів загальноосвітніх шкіл міста»


Одним із найефективніших шляхів реалізації цих заходів є заняття дітей плаванням. Це потребує капітального ремонту басейнів, підпорядкованих управлінню освіти і науки.

Кошти із бюджету розвитку комітету Івано-Франківської міської ради виділені на Програму «Басейни» у 2007 році використовуються дуже ефективно. У вересні відбулись урочистості з нагоди відкриття після реконструкції басейну на базі ЗШ №18, а в другій половині жовтня дітвора м. Івано-Франківська отримала ще один відреставрований басейн в подарунок від громади міста.

Майже 5 місяців тривали ремонтні роботи в басейні при ДЮСШ № 2, який функціонує на базі школи №22. на урочистому відкритті виступив міський голова В. Анушкевичус, начальник управління освіти і науки М. Верес, начальник управління фізкультури і спорту ОДА Л. Пасічник.

Від батьківської громадськості юних спортсменів привітала Наталія Костюк, котра висловила задоволення з приводу того, що діти мікрорайону зможуть займатися плаванням в значно кращих умовах, ніж в попередні роки.

Особливе задоволення з приводу ґрунтовної реконструкції басейну, якісної заміни сантехніки, оновлення душових, роздягалень висловив вихованець ДЮСШ №2 Олександр Ісаков, нині член збірної України з плавання, який спеціально приїхав із Києва на урочисті дійства. Олександр є гордістю не тільки спортивної школи, міста, а й держави: він абсолютний чемпіон України серед юнаків, абсолютний чемпіон держав Середземномор’я, на чемпіонаті світу в Бразилії посів почесне 5 місце, є кандидатом на Олімпійські ігри 2008 року в Пекіні.

У бесіді з іменитим спортсменом міський голова В. Анушкевичус зазначив, що програма «Басейни» розрахована на 2007 – 2009 роки і за цей час будуть капітально відремонтовані та введені в експлуатацію басейни не тільки шкіл, а і ДНЗ №1,10,12,18,28.

Поки що вихованці ДЮСШ №2та четверокласники, а це 80 класів, зможуть займатися у відремонтованих басейнах згідно з розробленим графіком та передбаченими навчальними годинами з фізичного виховання.

Батьки, тренери та діти здійснюють необхідні приготування, щоб після завершення осінніх канікул, з 5 листопада розпочати систематичні заняття з плавання.

old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини