Україна в ніч на 28 жовтня переходить на ”зимовий” час

У ніч на 28 жовтня о 04.00 стрілки годинника необхідно перевести на одну годину назад.

Перехід на “зимовий” час в останню неділю жовтня здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року.

До 1996 року «зимовий» час запроваджувався в останню неділю вересня. Після цього уряд вирішив синхронізувати переведення стрілок з більшістю європейських країн.

На думку експертів, переведення стрілок дає змогу знизити енергетичне навантаження і поліпшити екологічну обстановку, забезпечує стійку роботу єдиної енергосистеми країни, узгодженість транспортних вантажопотоків, організацію теле- і радіомовлення.

Як відомо, вперше літній і зимовий порядок вiдлiку часу було введено в Англії у 1908 році з метою економії та більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. У Сполучених Штатах літній час застосовується з 1918 року. Зараз на літній і зимовий час переходять у всіх європейських державах і практично на всіх широтах від Канади до Австралії (понад 100 країн світу). Із пострадянських держав на літній час не переходять Таджикистан, Узбекистан, Туркменістан, а з нещодавнього часу і Казахстан. З 1996 року за рекомендацією Європейської економічної комісії Організації Об’єднаних Націй період дії літнього часу було продовжено до останньої неділі жовтня.

Зараз на «літній» і «зимовий» час переходять більш ніж у 110 країнах світу.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини