Патріарх Любомир Гузар дав духовні настанови молоді

Послухати Блаженнійшого зібрались духовні особи з України, США та Польщі, а також студенти зі Львова, Івано-Франківська, Чернівців та Києва.

"Обновити все у Христі" - ця мета уже втретє об’єднала людей на з’їзді Товариства українських студентів-католиків "Обнова". Покликання сучасного студента, роль молоді у церковному та громадському житті, як наблизитись до Бога та як виховати духовну еліту у вищих навчальних закладах - стосовно таких питань дискутували учасники конференції. "Ми мусимо боротися за кожну душу і мати очі, відкриті на потребу інших" - звертався до присутніх Патріарх Любомир Гузар.

«Треба себе відкрити, щоби Божа ласка могла діяти в нас. Ми забагато думаємо, що то від нас залежить. Ні. Бог є той, хто перше нас любить, а тоді ми відповідаємо на Його любов. І ми мусимо навчитися приймати Божу любов. І тоді в тому ми ростемо і зближуємось до Бога», - сказав він.

Навчити бути людиною, християнином і громадянином - це першочергове завдання навчальних закладів, вважає Патріарх Любомир Гузар. Основне ж призначення людини, каже очільник УГКЦ, працювати над собою і своїм прикладом будувати Боже царство і в душі, і в середовищі.
old_editor, 01.01.1970 05:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини